VIDEO/ Nakon nekoliko godina zastoja ponovo na budžetskoj liniji

Skaka i Purivatra potpisali ugovor o sufinansiranju SFF-a: Grad Sarajevo daje 200.000 KM

Kultura12.07.18, 13:35h

Skaka i Purivatra potpisali ugovor o sufinansiranju SFF-a: Grad Sarajevo daje 200.000 KM
Želim im čestitati na onome što su napravili i obećati im da će ova administracija Grada nastaviti ispunjavati obećanja te realizovati i podržavati projekte koji imaju za cilj promociju grada Sarajeva i pozicioniranje grada na mapi evropskih i svjetskih destinacija, rekao je Skaka

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg SFF-a vrijedan 200.000 KM. 

 

Gradonačelnik Skaka je podvukao da se radi o sufinsiranju jednog od najznačajnijih projekata koji se dešavaju u gradu Sarajevu. 

 

On je ovom prilikom direktoru SFF-a Mirsadu Pirivatri i festivalskom timu čestitao 23 godine vrhunskog rada. 

 

- Želim im čestitati na onome što su napravili i obećati im da će ova administracija Grada nastaviti ispunjavati obećanja te realizovati i podržavati projekte koji imaju za cilj promociju grada Sarajeva i pozicioniranje grada na mapi evropskih i svjetskih destinacija - rekao je Skaka. 

 

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra zahvalio se gradonačelniku Sarajeva i gradskoj administraciji što je nakon nekoliko godina zastoja u saradnji Sarajevo Film Festival ponovno vraćen u budžetsku liniju za kulturne institucije / projekte od interesa za grad Sarajevo. 

 

- Ovo je značajan grant za naš budžet koji omogućava da možemo kvalitetno pripremiti Festival. Da možemo zaposliti mlade ljude, dati im šansu da ostanu u ovoj državi i sutra nastave da rade ono što smo mi radili - rekao je, između ostalog, Purivatra. 

 

 

 

(FENA/md)

 

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!