Nakon što je pronađena mrtva u iznajmljenom stanu

Ispovijest samohranog oca 21-godišnje Mirjane: 'Voljela je da izlazi, bila je u bolnici zbog droge...'

Hronika08.07.18, 19:38h

Ispovijest samohranog oca 21-godišnje Mirjane: 'Voljela je da izlazi, bila je u bolnici zbog droge...'
Prema riječima njenog oca, Mirjana nije imala srčanih problema, te mu je čudno kako je njeno srce moglo da stane

 

"Moja Mirjana je bila djevojka koja je voljela da izlazi. Prošle godine je završila u bolnici zbog droge. Imala je agresivni napad".

 

Ovako za beogradski Blic započinje svoju priču Sreten Milić (64), samohrani otac Mirjane Milić (21), djevojke čije je beživotno tijelo pronađeno u četvrtak u iznajmljenom stanu na Dorćolu.

 

Mirjana je bila djevojka kojoj je na rukama preminuo Jovan Paunović (17) zbog prekomjerne doze ekstazija, a njenu smrt prijavio je mladić koji je prethodno veče proveo sa njom. Prema prvim rezultatima obdukcije, djevojci je stalo srce. Kako saznaje Blic, naložen je toksikološki nalaz kako bi se utvrdio da li je Mirjanin zastoj srca prouzrokovala neka opojna droga.

 

Prema riječima njenog oca, Mirjana nije imala srčanih problema, te mu je čudno kako je njeno srce moglo da stane.

 

- Ona je kao dijete imala astmu zbog čega se povremeno inhalirala. Nikakve aritmije niti druge tegobe nije imala. Bila je vedra i nasmijana djevojka koja je voljela život - u suzama priča njen otac.

 

Kako kaže, kobnog dana sjedio je sa prijateljima kada je Mirjana izašla iz kuće. Kao po običaju, kako kaže, nije mu rekla ni gdje ni sa kim. Njeno društvo nije znao.

 

- Bila je ljepotica duge crne kose, a danas je više nema, jedino što ja želim da znam je istina. Kako je umrla tako mlada? Ne znam da li je imala dečka, niti da je taj dečko koji je bio sa njom kada je umrla njen dečko. Ne znam gdje se kretala, niti gdje je izlazila. Ono što znam jeste da je voljela izlaske, a da sam ja taj koji je tu da stvori i finansira - kaže uplakani otac.

 

Kako priča, Mirjana je završila Politehničku srednju školu u Beogradu. Nije studirala niti je negdje radila.

 

- Poslije srednje škole počela je da izlazi sve češće da bi prošle godine imala jedan agresivni napad zbog kojeg je završila u bolnici. Tada je utvrđeno da je to izazvala droga. Koja vrsta droge je u pitanju, ne znam, čim je droga, to je loše. Mnogo je izlazila, pa kao roditelj ne znaš ni da li da je pustiš ili ne - kaže njen otac.

 

Da li u šali ili ozbiljno, tek Mirjana je i sama govorila da je sklona konzumiranju narkotika. Dan pošto joj je na rukama umirao Jovan Paunović (17), koji je uzeo čak pet puta veću dozu ekstazija na jednom beogradskom splavu, Mirjana je komentarišući to na društvenim mrežama kazala da je odnedavno počela da konzumira istu opojnu drogu kao Jovan, te i da je to veče uzela čak 15 tableta ekstazija.

 

mirjana-milic-status-droga

 

- Ja odskora uživam u ekserima i u svemu, ako sam ja pojela 15, a on 11. Nebitno, meni ovako fizički ništa nije bilo, nisam ni treskavicu imala. Ali mi je zato u glavi crtani film bio bukvalno, njemu se sve ono nije dešavalo samo zbog droge.... - napisala je Mirjana na Facebooku.

 

Umrla dan pred Jovanov rođendan

 

Mirjana M. (21) preminula je samo jedan dan prije rođendana Jovana Paunovića, kojem je pružala prvu pomoć kada je izbačen sa splava zbog toga što mu je pozlilo od droge. Naime, preminuli dječak u petak je trebalo da napuni 18 godina.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook