FOTO/ Prije smrti na Facebooku pisala da se počela drogirati

Mirjana (21) umrla nakon što joj je na rukama izdahnuo 17-godišnjak: 'Od skoro uživam u ekserima, pojela sam ih 15...'

Hronika08.07.18, 14:52h

Mirjana (21) umrla nakon što joj je na rukama izdahnuo 17-godišnjak: 'Od skoro uživam u ekserima, pojela sam ih 15...'
Kliničkim ispitivanjima je ustanovljeno da doze od 75 miligrama aktivne MDMA supstance, koja se nalazi u običnom ekstaziju, nisu smrtonosne. Međutim, to se ne može reći za novootkrivene tablete koje su preplavile Srbiju

 

Mirjana Milić (21), mlada Beograđanka koja je pronađena 5. jula ujutru u stanu iznajmljenom na dan u centru Beograda, prema vlastitom priznanju je konzumirala ekstazi, i o tome je javno pisala na društvenim mrežama. Uzrok smrti mlade djevojke, koja je kobne noći u stanu bila sa mladićem M. M. (26), još se utvrđuje i čekaju se rezultati toksikoloških analiza.

 

Mirjana je inače bila svjedok smrti tinejdžera Jovana Paunovića (17) koji je preminuo nakon konzumiranja prekomjerne doze ekstazija na jednom beogradskom splavu, nakon čega mu je pozlilo i nekoliko sati kasnije, u bolnici, je preminuo. Paunović je nekoliko sati ležao u bolovima ispred splava, doživljavao napade i uvijao se, dok su ga prijatelji ostavili samog. Jedna od prvih osoba koja mu je potrčala u pomoć bila je upravo Mirjana Milić.

 

mirjana-milic

 

Sudeći po njenim objavama na društvenim mrežama, Jovanova smrt ju je jako pogodila. Nesretna djevojka se danima preko Facebooka raspitivala da li je još neko te noći bio na splavu i bio svjedok užasne smrti tinejdžera.

 

Često je napominjala da se osjeća užasno što joj je Jovan praktično preminuo na rukama.

 

U jednom od postova oko Jovana, Mirjana je u jednoj javnoj grupi napisala da i sama od nedavno uživa u konzumiranju ekstazija.

 

"Jeste on pojeo bone (žargon za ekstazi) i sve to, ali pazi ovako, da je to bila samo droga, nije. Ja od skoro uživam u ekserima i u svemu. Ako sam ja pojela 15, a on 11... nebitno, meni ovako fizički ništa nije bilo, nisam ni treskavicu imala, ali mi je zato u glavi bio crtani film", napisala je Mirjana na Facebooku.

 

mirjana-milic-status-droga

 

Ona je kao naslovnu fotografiju na svom FB profilu držala fotografiju preminulog Jovana.

 

Umrla nakon žurke

 

Mirjana je preminula rano ujutru nakon zabave na kojoj je bila sa mladićem M. M. Oni su sa žurke otišli u stan koji je on iznajmio na dan u Ulici cara Lazara. Kako je mladić ispričao policiji, Mirjani je u jednom trenutku pozlilo, a on je pozvao Hitnu pomoć, međutim dok su oni stigli djevojka je već preminula.

 

On je policiji rekao da njih dvoje te večeri nisu konzumirali nikakvu drogu.

 

JOVAN UZEO SMRTONOSNI EKSTAZI?

 

Kako je „Blic“ već pisao, nedavno se u Srbiji pojavila roze tableta novog ekstazija „redbul“, čija jedna doza može da izazove komu, a potom i smrt. Prema našim saznanjima, ova droga kod nas je stigla iz ilegalnih sintetičkih laboratorija droga iz Kine, a jačina samo jedne doze je pet puta veća nego ranije otkrivenih vrsta ovog narkotika.

 

Kako kaže izvor „Blica“ upoznat sa situacijom na srpskom tržištu psihoaktivnih supstanci, ekstazi „redbul“ najviše je prisutan u Beogradu. Kliničkim ispitivanjima je ustanovljeno da doze od 75 miligrama aktivne MDMA supstance, koja se nalazi u običnom ekstaziju, nisu smrtonosne. Međutim, to se ne može reći za novootkrivene tablete koje su preplavile Srbiju.

 

(Blic.rs, DEPO PORAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook