Tačno opisan način i vrijeme stradanja

Evo šta piše u naredbi Okružnog javnog tužilaštva o istrazi ubistva Davida Dragičevića!

Hronika04.07.18, 14:01h

Evo šta piše u naredbi Okružnog javnog tužilaštva o istrazi ubistva Davida Dragičevića!
Na oba obdukciona nalaza, kao i u analizi tima iz Zagreba se kaže da su najvjerovatnije te povrede nastale prilikom pada u Crkvenu, kotrljanjem niz strbu obalu- betonsku podlogu - rekao je Lukač

 

Naredba Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka za provođenje istrage protiv nepoznate osobe zbog nesretnog slučaja stradanja Davida Dragičevića ruši sve konstrukcije koje su napravljene u vezi sa smrću ovog mladića – tvrdi ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač

 

U toj naredbi, kako je istakao, je navedeno da je David Dragičević na još uvijek nepoznat način završio u nabujaloj rijeci Crkveni u kojoj se utopio. 

 

Lukač je rekao da je u toj naredbi, koja nema oznaku tajnosti, tačno opisan način i vrijeme stradanja Dragičevića. 

 

- U naredbi decidno piše da je 13. marta oko 04.00 sati u ulici Velibora Janjetovića Janje broj 27, u neposrednoj blizini kuće, došlo do određenih verbalnih ili nekih drugih dešavanja, koja su predmet istrage na osnovu ovu naredbe. Dragičević je bježao od izvršilaca, pao niz strmu obalu u nabujalu rijeku Crkvenu ili su ga izvršioci s te iste obale gurnuli u Crkvenu. U kratkom vremenskom periodu nakon dospjeća u vodu kod oštećenog je nastupila smrt usljed utopljena u vodi. Leš je pronađen 24. marta u Crkveni - citirao je Lukač detalje iz tužilačke naredbe. 

 

U toj naredbi je opisano kako su nastale povrede na tijelu mladića. 

 

- Na oba obdukciona nalaza, kao i u analizi tima iz Zagreba se kaže da su najvjerovatnije te povrede nastale prilikom pada u Crkvenu, kotrljanjem niz strbu obalu- betonsku podlogu - rekao je Lukač. 

 

Sve povrede su, dodao je, lake prirode i nisu mogle uzrokovati smrt, kao i što su dva obdukciona nalaza govorila. 

 

- Nisu tačne sve konstrukcije koje su u javosti pravljene u protekla tri mjeseca da je David Dragičević otet, držan negdje danima, prebijan, maltretiran, silovan i sve druge morbidne konstrukcije, o tome ko je uključen i na koji način, vezano za pripadnike policije, političare, a koje je prihvatio otac mladića Davor Dragičević - ustvrdio je ministar entitetske policije. 

 

Lukač se nada da će tužilaštvo obrazložiti sve detalje tog slučaja, a policija će postupati po njihovim naredbama.

 

Kompletnu naredbu možete da pročitate OVDJE.

 

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!