NA OBILJEŽAVANJU GODIŠNJICE ČUVENE PARTIZANSKE BITKE

Dodik na Kozari tvrdi: RS je stvorena kako bi branila slobodu srpskog naroda i ne ugrožava nikoga!

Front01.07.18, 12:37h

Dodik na Kozari tvrdi: RS je stvorena kako bi branila slobodu srpskog naroda i ne ugrožava nikoga!
- Danas Srbi imaju dvije države, RS i Srbiju - ustvrdio je na ovom skupu entitetski predsjednik



 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je RS stvorena kako bi branila slobodu srpskog naroda te da se time ne ugrožava sloboda i za druge narode. 


Očekuje, kaže, da se Srbima prizna da imaju pravo da brane slobodu, koja je, navodi, ključna riječ i veoma važna za život. 


U obraćanju na Mrakovici, gdje je danas obilježeno 76 godina od Bitke na Kozari, Dodik je govorio o sadašnjoj sitaciji te ponovio već nekoliko puta izrečenu tvrdnju "da Srbi imaju slobodu samo kada imaju državu". 


- Danas Srbi imaju dvije države, RS i Srbiju - ustvrdio je na ovom skupu entitetski predsjednik. 


Istakao je da ne postoje "bosanski", "hrvatski" ili "srbijanski" Srbi, kako to neki pokušavaju predstaviti, već da su svi Srbi jedan, jedinstven narod. 


- BiH je zajednica u koju smo mi gurnuti. Onaj ko je spreman da brani identitet RS je dobro došao, onaj ko nije spreman, nije dobro došao - poručio je, navodeći da je cilj Srba 1992. godine bio nezavisna država. 


Govoreći o velikim stradanjima na tom prostoru, Dodik je rekao da su na Kozari ubijani Srbi i da su to radile ustaše. 


Naveo je "da je srpski narod napravio ozbiljne greške praveći prvu i drugu Joslaviju, koje su bile velike srpske političke zablude". 


- Zato ne želim da pravim još jednu zabludu, koja se zove BiH – ustvrdio je on. 


Kaže da se ne boji optužbi da govori retorikom koja nije primjerena, ali da neće prećutati "da su Srbi mahom bili antifašisti, a da su se muslimani priključili tom pokretu tek pred kraj Drugog svjetskog rata". 


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević je rekao da su Srbi uvijek bili na pravoj strani, a da Kozara nikada neće biti pokorena. 


Đorđević je ovom skupu prisustvovao kao izaslanik srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića


Prisutnima se obratio i Slobodan Šobić, sekretar SUBNOR-a, koji je istakao da Kozara živi u sadašnjim generacijama i da će zauvijek živjeti u narednim pokoljenjima. 


Obilježavanje godišnjice Bitke na Kozari su zajednički organizovali nadležni odbori vlade Republike Srpske.


(FENA/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook