nakon pokušaja masovnog proboja prema hrvatskoj

Okončana blokada: Policija zaustavila migrante i deblokirala GP Maljevac

Hronika18.06.18, 13:31h

Okončana blokada: Policija zaustavila migrante i deblokirala GP Maljevac
Ministar Ramić također upozorava da nakon svakog ovakvog neuspješnog masovnog proboja frustracija među imigrantima raste, te da postaje sve teže održavati javni red i mir među njima

 

Pokušaj masovnog proboja imigranata preko granice kod Velike Kladuše je propao. Policija USK-a je na vrijeme reagovala i granični prelaz Maljevac ponovo je u funkciji za prelaz putnika - piše Oslobodjenje

 

- Kao i prošli put, kada je 75 imigranata pokušalo masovni proboj, naši pripadnici su to onemogućili i riješili problem. Upravo primam informacije sa terena da se situacija smiruje, svi policijski službenici koje smo poslali, jedinica za specijalnu podršku i policajci iz više stanica uz pomoć granične službe stavila je situaciju pod kontrolu. Mislim da ovo neće biti posljednji pokušaj imigranata, a mi smo i kroz nadležnosti i materijalno-tehnička sradstva u hendikepu kada se treba nositi sa ovakvim problemima, kazao je ministar MUP-a USK Anel Ramić na današnjoj pres-konferenciji.

 

On je naglasio da Republika Hrvatska ima potpunu kontrolu nad svojom granicom. Tokom današnje krize na njihovu granicu u velikom broju su stigli pripadnici varaždinske policije i Oružane snage Hrvatske.

 

Ministar Ramić također upozorava da nakon svakog ovakvog neuspješnog masovnog proboja frustracija među imigrantima raste, te da postaje sve teže održavati javni red i mir među njima.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook