IZJAVA PRED ANKETNIM ODBOROM SKUPŠTINE RS

Hoće li patolog Željko Karan konačno otkriti sve što zna o smrti Davida Dragičevića?!

Hronika18.05.18, 14:25h

Hoće li patolog Željko Karan konačno otkriti sve što zna o smrti Davida Dragičevića?!
Nakon što Karan, koji je radio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića, da izjavu Anketnom odboru, najavljeno je da bi to danas trebalo da uradi i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić

 

 

Direktor Zavoda za sudsku medicinu RS-a, patolog Željko Karan odazvao se na poziv Anketnog odbora, formiranog odlukom Narodne skupštine RS-a, s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

 

Na prvoj radnoj sjednici ovog odbora učestvuju i dva člana grupe “Pravda za Davida”, Borislav Radovanović i Ljiljana Tešanović.

 

Nakon što Karan, koji je radio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića, da izjavu Anketnom odboru, najavljeno je da bi to danas trebalo da uradi i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

 

Predsjednik Anketnog odbora Branislav Borenović je potvrdio da su iz sve četiri institucije kojima je upućen zahtjev dostavile određenu dokumentaciju o saznajniima i informacija vezano za “slučaj Dragičević”.

 

O sadržaju i kvalitetu odgovora, dodao je, članovi odbora će zauzeti sud.

 

Ovaj odbor je prošle sedemice na konstitutivnoj sjednici uputio zahtjeve glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova RS-a Draganu Lukaču, direktoru Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željku Karanu i predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku da Odboru dostave sve informacije i spoznaje koje imaju u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića. 

 

Narodna skupština RS-a formirala je na posebnoj sjednici 10. maja Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj. Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović, zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!