NAKON NALAZA VJEŠTAKA IZ BEOGRADA

Progovorio patolog Željko Karan: Zašto sam rekao da je tijelo Davida Dragičevića bilo u vodi sedam dana, kolega je previdio...

Hronika13.04.18, 11:50h

Progovorio patolog Željko Karan: Zašto sam rekao da je tijelo Davida Dragičevića bilo u vodi sedam dana, kolega je previdio...
Glavni razlog sumnji je različito vrijeme smrti, jer prema izvještaju beogradskog patologa promjene na šakama i stopalima Banjalučanina Davida Dragičevića (21) ukazuju da je leš pokojnog bio u vodi od dva do najviše četiri dana, što znači da i smrtni ishod nije mogao nastupiti prije tog vremena

 


Nakon obdukcionog nalaza Ivice Milosavljevića, vještaka beogradske Vojnomedicinske akademije (VMA), koji je na Facebooku objavila majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović, pojavile su se nove sumnje u zvanični policijski izvještaj o smrti ovog mladića.


Glavni razlog sumnji je različito vrijeme smrti, jer prema izvještaju beogradskog patologa promjene na šakama i stopalima Banjalučanina Davida Dragičevića (21) ukazuju da je leš pokojnog bio u vodi od dva do najviše četiri dana, što znači da i smrtni ishod nije mogao nastupiti prije tog vremena.


Ove tvrdnje direktno prozivaju banjalučkog patologa Željka Karana i MUP RS, koji su nakon obdukcije i sprovedene istrage javnost izvijestili da je leš Davida Dragičevića u vodi bio sedam dana, a za vrijeme smrti utvrđen je 18. mart u 4 sata ujutru.
   

Patolog Željko Karan sada tvrdi...


Nakon tvrdnji vještaka Ivice Milosavljevića, u izjavi za "Nezavisne" Željko Karan navodi da je u svom nalazu naveo maksimalni interval između vremena smrti i momenta obdukcije, a to je sedam dana.


- Kolega iz Beograda nije uzeo u obzir jednu stvar, koja mu vjerovatno nije bila poznata. Tada je temperatura bila -10, -12 stepeni. I voda je bila jako hladna, rekao je Karan, dodajući da je to možda razlog zbog kojeg je vještak iz Beograda stekao utisak da je tijelo bilo kraći period u vodi.

 

Međutim, građani su na društvenim mrežama odmah odgovorili na Karanove tvrdnje zvaničnim meteorološkim podacima o temperaturama tih dana u Banjaluci:

 

temperature-bl-4
temperature-bl-2


Tijelo Dragičevića pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas. Policija je potom saopštila da je Dragičević vjerovatno, u naselju Lauš, upao s mosta u Crkvenu i da ga je voda odnijela do Vrbasa.


Iz policije su rekli i da je mladić, prije nego što je stradao, učestvovao u tuči, kao i da su u njegovim džepovima pronađene stvari koje su, u noći nestanka Dragičevića, ukradene iz jedne kuće na Laušu.


Sa druge strane, porodica takvim tvrdnjama ne vjeruje i s građanima se, u znak protesta, okuplja svaku veče na Trgu Krajine u Banjaluci, a slična okupljanja održavaju se u još nekoliko opština.

 

Otac Davida Dragičevića je na FB grupi "Pravda za Davida" otkrio ime vlasnika navodno opljačkane kuće, a Davidova majka je nakon svega ponovo prozvala policiju i MUP RS-a da rade svoj posao i sprovedu istragu do kraja.

 

david-otac-kuca1
david-majka-poziv1

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook