Razuzdana 'proslava' završetka nastave

Hercegovački maturanti demolirali škole i napadali prolaznike: 16-godišnjaku bacili gips u oči, završio u bolnici!

Hronika16.05.18, 11:54h

Hercegovački maturanti demolirali škole i napadali prolaznike: 16-godišnjaku bacili gips u oči, završio u bolnici!
Kako je za Fenu kazao ravnatelj Gimnazije Tone Kutleša, završetak srednjoškolskog obrazovanja učenici su unutar njegove škole proslavili prevrtanjem i razbijanjem školskog inventara, posipanjem i uništavanjem zidova brašnom i jajima, a još gora situacija zabilježena je u zgradi Srednje strukovne škole

 

Učenici završenih razreda Srednje strukovne škole i Gimnazije iz Tomislavgrada završetak svog školovanja "proslavili su" u utorak vandaliziranjem svojih škola i grada.

 

Dio učenika tomislavgradske Gimnazije putovao je jučer na školski izlet u Dubrovnik, a oni koji su ostali, zajedno sa strukovnjacima, uništavali su školski inventar, a neprimjereno ponašanje nastavili su na gradskim ulicama.

 

Kako je za Fenu kazao ravnatelj Gimnazije Tone Kutleša, završetak srednjoškolskog obrazovanja učenici su unutar njegove škole proslavili prevrtanjem i razbijanjem školskog inventara, posipanjem i uništavanjem zidova brašnom i jajima, a još gora situacija zabilježena je u zgradi Srednje strukovne škole.

 

Nakon vandalizma po školama, pohod je nastavljen na gradskim ulicama, gdje su maturanti prolaznike zasipali brašnom i građevinskim gipsom uzetim s obližnjeg gradilišta.

 

Najgore je prošao jedan 16-godišnjak kojeg su kod Hotela Tomislav napali stariji učenici, bacivši mu u oči i lice gips, zbog čega je mladić morao potražiti medicinsku pomoć u Domu zdravlja.

 

Slučaj je prijavljen policiji, a danas bi se trebala očitovati i nastavnička vijeća obiju škola koja su zakazala sastanke.

 

Zadnji slučaj sličnog vandalskog ponašanja zbio se prije tri godine, nakon čega je sljedećih godina "Norijadu" osiguravala policija.

 

Međutim, ove godine, kako kažu u Policijskoj upravi Tomislavgrad, "Norijada" nije najavljena te odgovornost prebacuju na ravnatelje škola koji su propustili obavijestiti policiju.

 

(Fena/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook