nakon brojih optužbi u javnosti

Zašto šuti Tužiteljstvo KS o slučaju Dženan Memić: Pročitajte pismo tužiteljice Dalide Burzić upućeno Skupštini KS...

Hronika08.05.18, 12:18h

Zašto šuti Tužiteljstvo KS o slučaju Dženan Memić: Pročitajte pismo tužiteljice Dalide Burzić upućeno Skupštini KS...
Tužiteljica Dalida Burzić juče nije prisustvovala sjednici Skupštine KS, a svoje razloge obrazložila je u pismu koje je uputila zastupnicima... Tužilaštvo KS ovo pismo ustupilo je DEPO Portalu

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS, uoči razmatranja Izvještaja o radu Tužilaštva KS za 2017. godinu, obratio se Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića. On je i ovom prilikom iznio niz prigovora na rad Tužilaštva i glavne tužiteljice Dalide Burzić, koje direktno proziva za prikrivanje dokaza, upućujući i mnogo teže optužbe.


S druge strane, Tužilaštvo KS se ne oglašava u javnosti i ne odgovara na ove optužbe, s obzirom da su pravila jasna - sudski proces je u toku i sve što je u vezi sa predmetom u postupku, tužilac može iznijeti samo u sudnici. Jer, sve drugo je kršenje zakona!


Vodeći se ovim neprikosnovenim pravilom, tužiteljica Burzić juče nije prisustvovala sjednici Skupštine KS, a svoje razloge obrazložila je u pismu koje je uputila zastupnicima.

 

Tužilaštvo KS ovo pismo ustupilo je DEPO Portalu, a šta je sve u njemu pojasnila glavna kantonalna tužiteljica pročitajte u nastavku:

 

dalida-burzic-pismo-1
dalida-burzic-pismo-2

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook