Otac Dženana Memića se obratio zastupnicima

Dalida Burzić mi je potvrdila da se radi o ubistvu, a onda je sakrila dokaze! Ja više ne mogu sam...

Hronika07.05.18, 15:54h

Dalida Burzić mi je potvrdila da se radi o ubistvu, a onda je sakrila dokaze! Ja više ne mogu sam...
On je podsjetio i na izjave doktora Alije Čelje koji je kazao da Dženanove povrede nisu nastale u saobraćajnoj nesreći, dok je doktor Željko Karan kazao da je mladić imao odbrambene rane na rukama

 

Na sjednici Skupštine KS uoči razmatranja Izvještaja o radu Tužilaštva KS za 2017. godinu obratio se Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića.

 

On je kazao da već dvije godine i tri mjeseca traje agonija koju prolazi sa svojom porodicom. On je zastupnicima kazao da ga je u dva navrata glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić obavijestila da je riječ o ubistvu, prenosi Patria.

 

- 15. marta Dalida Burzić saopštava da je to bilo ubistvo da je to bilo naguravanje. Šalje mi dva dopisa, po istim dokazima i svjedocima prelaze na saobraćajnu nesreću. Ja sada imam sve dokaze, nije 100 posto već 200 posto da se radi o ubistvu. Ovo je sprega MUP-a i Tužilaštva - kazao je Memić.

 

Memić je kazao da je u noći kad je rađen uviđaj u noći 8. na 9. februar pronađeno šest komada stakla što se vidi i na snimku koji je napravio istražitelj Sefedin Škrijelj, dok su vještaku mašinske struke data 83 komada stakla. On je također podsjetio zastupnike da je na ovom slučaju angažovano devet tužilaca.

 

- Kažu svi da na slučaju saobraćajne nesreće radi jedan tužilac.

 

On je podsjetio i na izjave doktora Alije Čelje koji je kazao da Dženanove povrede nisu nastale u saobraćajnoj nesreći, dok je doktor Željko Karan kazao da je mladić imao odbrambene rane na rukama.

 

- Dalida Burzić zajedno sa MUP-om skrila je dokaze. Dugo je dvije godine i tri mjeseca da dokazujem nešto što je očito. Ja više ne mogu sam - kazao je Memić sa skupštinske govornice.

 

Memić je kazao da je vještak Ševal Kovačević izmislio saobraćajnu neserću, izmislio je i brzinu i kretanje, dok je amnezija Alise Mutap trebala Tužilaštvu da bi se sakrio ubica.

 

- Alisa je u svojoj izjavi opisala ubicu, ja ne mogu dovesti ubicu u zatvor. Tražim od Tužilaštva da ovo prekine i da dovede ubicu. Vjerovao sam u rad suda, više ni u to ne vjerujem. Sud mora dozvoliti da advokat dobije svaki dokument. Dalida Burzić i pojedini tužioci su uzeli pare, evo ja ću dati više ali za istinu - kazao je Memić.

 

Memić je postavio i pitanje koliko je koštalo suđenje koje se vodi.

 

Također mu nije jasno zašto državno tužilaštvo ne uradi nešto po krivičnoj prijavi koju su podnijeli protiv vještaka.

 

Nakon što je uvodne riječe izložio ministar pravde i uprave Mario Nenadić, predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić pročitala je pismo glavne tužiteljice Burzić. Ona je navela da je vidjela iz medija da će obratiti Memić i govoriti o slučaju koji je još nije okončan, te je odlučila da ne dođe u Skupštinu KS. 

 

(Patria, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook