Bakir Izetbegović nahvalio suprugu

Iako smo obeshrabrivali njenu kandidaturu, autsajderka Sebija je dobila veliku podršku! Izrast će u snažnu ženu-političara...

Front02.05.18, 15:21h

Iako smo obeshrabrivali njenu kandidaturu, autsajderka Sebija je dobila veliku podršku! Izrast će u snažnu ženu-političara...
Ne tako davno postojao je snažan otpor u javnosti imenovanju Sebije izetbegović na poziciju direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Taj otpor je bio praćen šutnjom u strukturi SDA, izostankom podrške, čak i komentarima da je imenovanje bilo štetno po Stranku, kaže Izetbegović

 

U velikom intervjuu za Vijesti.ba predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović odgovarao je na aktuelna pitanja poput poruka visoke ruske zvaničnice Valentine Matviyenko, ruskom uticaju i namjerama, optužbama za navodnu ratnohuškačku retoriku, ali i o odnosima sa Draganom Čovićem, politici Milorada Dodika, te o svojoj supruzi Sebiji Izetbegović.

 

Na pitanje hoće li se kandidat SDA za Predsjedništvo BiH na konvencji 26. maja birati između Denisa Zvizdića i Sebije Izetbegović, s obzirom da su prema dostupnim informacijama sa terena, iz infrastrukture SDA, upravo oni dobili su najviše nominacija, Bakir Izetbegović je rekao:

 

- Zvizdić je dobio natpolovičnu podršku sa terena tako da me ne bi iznenadilo da kadrovska komisija SDA pojednostavi stvari i predloži njegovu kandidaturu aklamacijom, bez tajnog glasanja na Konvenciji koja se treba održati 26. maja.

 

Na pitanje da li je očekivao ovakvu podršku baze kandidaturi profesorice Izetbegović, kazao je:

 

- Nisam. Ne tako davno postojao je snažan otpor u javnosti imenovanju Sebije izetbegović na poziciju direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Taj otpor je bio praćen šutnjom u strukturi SDA, izostankom podrške, čak i komentarima da je imenovanje bilo štetno po Stranku. Sebija se borila sama, i izborila. Napravila je preokret u KCUS kakav niko nije očekivao, uvela je red, vratila dugove, podigla nivo zdravstvene usluge. Pokazala je pri tom neobičnu hrabrost i viziju, snažnu lidersku crtu i harizmu. I preokrenula javno mnijenje u svoju korist. Njenu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH smo od početka demantovali i obeshrabrivali. I unatoč svemu tome, pa i mom ličnom negativnom odnosu spram njene kandidature, kao politička autsajderka je iz baze dobila snažnu podršku. Sebija će vjerovatno uskoro izrasti u snažnu ženu-političara kakvih treba bosanskohercegovačkom društvu.  

 

Cijeli intervju možete pročitati na Vijesti.ba

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!