Kiša ili sunce?

Planirate izlet za 1. maj? Provjerite kakvo vas vrijeme očekuje

Hronika29.04.18, 11:12h

Planirate izlet za 1. maj? Provjerite kakvo vas vrijeme očekuje
U Sarajevu prijepodne sunčano, više oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima lokalno je moguć kratkotrajan pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko 27 stepeni

 

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano, a u drugoj polovini dana će razvoj oblačnosti u Bosni usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

 

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31 stepen Celzijus, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.  

 

U Sarajevu prijepodne sunčano, više oblačnosti očekuje se u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima lokalno je moguć kratkotrajan pljusak kiše. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se oko 27 stepeni. 

 

U ponedjeljak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni pretežno sunčano prije podne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se prognoziraju lokalni pljuskovi i slabija grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između osam i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30 stepeni Celzijusovih.

 

U utorak u Hercegovini sunčano, a u Bosni sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana u Bosni umjeren razvoj oblačnosti. U poslijepodnevnim satima u Bosni se prognoziraju prolazni lokalni pljuskovi koji su najizgledniji u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između sedam i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stepeni Celzijusovih.

 

Slično vrijeme prognozira se i u srijedu. U drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti u Bosni će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između sedam i 12 stepeni, na jugu zemlje do 15 stepeni Celzijusovih. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 29 stepeni.

 

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu od sredine dana. Jače padavine od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između deset i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 27 stepeni Celzijusovih.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook