REAGOVALI I IZ SDP BIH

Pozivamo Zvizdića i Izetbegovića da zatraže od Evropske komisije obustavu finansiranja gradnje Pelješkog mosta!

Front23.04.18, 17:02h

 Pozivamo Zvizdića i Izetbegovića da zatraže od Evropske komisije obustavu finansiranja gradnje Pelješkog mosta!
Pozivamo Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara BiH da, bez odlaganja, zvanično zatraže od Evropske komisije da obustavi finansiranje ovog projekta, jer se očito radi o povredi suvereniteta BiH, koji se ne može i ne smije tolerisati

 

Nakon što su vlasti Republike Hrvatske zvanično potpisale ugovor o izgradnji Pelješkog mosta, krajnje je vrijeme da institucije BiH poduzmu sve mjere kako bi se spriječila izvjesna blokada pristupa BiH otvorenom moru.

 

Pozivamo Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara BiH da, bez odlaganja, zvanično zatraže od Evropske komisije da obustavi finansiranje ovog projekta, jer se očito radi o povredi suvereniteta BiH, koji se ne može i ne smije tolerisati.

 

Također, tražimo od Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića da bh. javnosti kažu koje pravne radnje misle poduzeti protiv jednostranih poteza vlasti Republike Hrvatske, kojima se narušava suverenitet BiH i njeni dugoročni interesi.

 

Krajnje je vrijeme da vlasti BiH počnu povlačiti konkretne poteze sa ciljem zaštite interesa naše zemlje. 

 

Očigledno je da zvanični Zagreb ne pokazuje ni minimum volje da se o ovom pitanju sa BiH postigne dogovor. Takvo ponašanje treba jasno prepoznati i prema njemu se još jasnije postaviti. 

 

Ukoliko Zvidić i Izetbegović to ne smiju ili ne znaju uraditi, neka se povuku sa svojih pozicija jer interesi BiH ne smiju biti talac bilo čijeg kukavičluka ili nesposobnosti- navodi se u saopćenju SDP BIH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!