Zvali ga Vojo Žirafa

Željko Milićević, novinar i školski drug Vojislava Šešelja: Žao mi je što ga u srednjoj školi nisam još jače istukao

Front13.04.18, 10:05h

Željko Milićević, novinar i školski drug Vojislava Šešelja: Žao mi je što ga u srednjoj školi nisam još jače istukao
Ondje nas je bilo oko 500 srednjoškolaca i svima su ispisane partijske knjižice. Kada mi je banuo u sobu, u kojoj sam bio s djevojkom, rekao sam mu da sam došao na izlet, a ne po knjižicu

 

Novinar 24sata.hr i magazina Autostart Željko Milićević s Vojislavom Šešeljem je išao u školu i sjeća se kako ga je istukao na primanju u Savez komunista. Zvali su ga Vojo Žirafa, bio je arogantan poput kočijaša i nesklon šali, piše Milićević u autorskom tekstu kojeg prenosimo.

 

- Kad je 1971. Vojislav Šešelj postao članom Saveza komunista, već je bio predsjednik Omladinske organizacije (SSO), odličan đak u trećem razredu i najmlađi član SKJ-a u Prvoj gimnaziji u Sarajevu, gdje je rođen 1954. Zapravo, partijsku knjižicu dobio je na Tjentištu, odnosno Sutjesci, u ozračju uspomena na Petu njemačku ofanzivu i sjećanja tad živih heroja, prenosi 24sata.

 

Ondje nas je bilo oko 500 srednjoškolaca i svima su ispisane partijske knjižice. Kada mi je banuo u sobu, u kojoj sam bio s djevojkom, rekao sam mu da sam došao na izlet, a ne po knjižicu. Zgranut, planuo je i nasrnuo na mene pa je dobio malo batina. Često sam u životu požalio što nisam bio 'uvjerljiviji' - piše Milićević.

 

U školi je bio upečatljiv, kao i za vrijeme sastanaka općinskih i gradskih omladinskih organizacija, gdje smo se sretali jer sam ja bio čelnik Mladih u Petoj gimnaziji (u koju je išao i Bakir Izetbegović, jedan od najlošijih đaka). Tu sam poziciju izabrao kako bismo se izborili za nošenje duge kose i minica te pušenje u odabranim prostorijama, a on je bio postavljen od partijskih otaca.

 

Ostatak teksta čitajte OVDJE.

 

(24sata, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook