s indignacijom odbacuju navode

SBB odgovorio na saopćenje FTV-a: Rukovodstvo podvaljuje izdaju i separatizam

Front15.03.18, 17:56h

SBB odgovorio na saopćenje FTV-a: Rukovodstvo podvaljuje izdaju i separatizam
SBB poziva OHR, Evropsku komisiju, Ambasade SAD-a i evropskih zemalja da zaštite pravo građana FBiH na objektivnu informaciju i omoguće uslove za fer izbore u oktobru ove godine


Povodom saopćenja FTV da SBB sa HDZ-om navodno želi nametnuti političku upravu sa ciljem stvaranja trećeg entiteta, SBB sa indignacijom odbacuje ove užasne podvale od strane nečega što bi se trebalo zvati javni servis.

 

Nekon dugog perioda u kojem FTV harangira na sve neistomišljenike vrha SDA, sada je nova faza da rukovodstvo FTV-a političkim strankama u svojim saopćenjima podvaljuje izdaju i separatizam.

 

SBB poziva OHR, Evropsku komisiju, Ambasade SAD-a i evropskih zemalja da zaštite pravo građana FBiH na objektivnu informaciju i omoguće uslove za fer izbore u oktobru ove godine. 

 

FTV već godinama nema legalni Upravni odbor i menadžment, a to je stanje kakvo još nije zabilježeno niti u jednoj evropskoj zemlji i njihovim javnim emiterima. Stoga molimo da međunarodni predstavnici iskoriste svoj autoritet, jer očito SDA i njeni jastrebovi nesmetano uzurpiraju nešto što pripada svim građanima koji uredno svojim novcima plaćaju pretplatu.


Nevjerovatno je da SBB-u treći entitet pripisuje Džemo Šabić, koji je, kao Bošnjak, bio pripadnik vojske Republike Srpske, a istom je drugi mandat direktora FTV istekao još prije nekoliko godina- navodi se u saopćenju SBB-a. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook