ZBOG IMENOVANJA TVRTKA MILOVIĆA ZA UREDNIKA

Bura u 'sivom domu', pukla saradnja između FTV-a i BHRT-a: Postoji crta ispod koje ne možemo ići!

Hronika15.03.18, 16:40h

Bura u 'sivom domu', pukla saradnja između FTV-a i BHRT-a: Postoji crta ispod koje ne možemo ići!
Poslovodni odbor i Programski kolegij RTV Federacije BiH danas su Upravnom odboru BHRT-a i generalnom direktoru Belminu Karamehmedoviću uputili dopis o prekidu suradnje u pojedinim programskim segmentima

 

U dopisu se navodi:

 

„Radio-televizija Federacije BiH ima odličnu suradnju s ostalim radio-televizijskim kućama u sustavu javnog emitiranja Bosne i Hercegovine. Posebno nam je značajna suradnja koju u realizaciji programskih sadržaja ostvarujemo s BHRT-om, kao radio-televizijskom kućom na državnoj razini.


Međutim, postoji crta ispod koje ne možemo ići, a to je vrijeđanje djece žrtava rata, govor mržnje te pozivanje na etničku segregaciju i izolaciju osoba na temelju njihove etničke pripadnosti. Uz čuđenje kako je osoba tog profila mogla biti imenovana na funkciju u Javnom servisu Bosne i Hercegovine, Poslovodni odbor i Programski kolegij Radio-televizije Federacije BiH odlučili su do daljnjeg suspendirati svaku suradnju s Redakcijom dokumentarnog programa BHRT-a dok je na njezinom čelu Tvrtko Milović.“

 

Plašimo se da je ovim imenovanjem započela operacija etničke podjele javnog radio-televizijskoga servisa u našoj zemlji. Ovi planovi posebno su biili izraženi u pokušajima HDZ-a i SBB-a da nametnu prinudnu političku upravu nad našom kućom koja bi provela zahtjeve HDZ-a za njezinom etničkom podjelom, navodi se u saopštenju Poslovodnog odbora i Programskog kolegija Radio-televizije Federacije BiH.


Inače, nakon imenovanja Tvrtka Milovića za urednika dokumentarnog programa BHT-a uslijedile su brojne negativne reakcije, a među njima je i osuda Udruženja ubijene djece Sarajeva, koje je reagiralo zbog činjenice da je Milović poznat po kontroverznim i uvredljivim stavovima u javnosti, a jedan od njih je i status na društvenim mrežama o ubijenoj djeci Sarajeva.

 

tvrtko-milovic-tvit


Inače, ovaj tvit jedan je od mnogih sličnih Milovićevih kontroverznih stavova, koji je, nakon što nije imenovan za direktora BHT-a, kako se ranije špekuliralo, postavljen za urednika dokumentarnog programa ovog javnog TV servisa.

 

Prilog FTV-a možete pogledati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook