Kombijem uletio među ljude

Terorist duboko razočaran jer ISIL nije preuzeo odgovornost za njegov napad u Štokholmu

Hronika21.02.18, 16:45h

Terorist duboko razočaran jer ISIL nije preuzeo odgovornost za njegov napad u Štokholmu
U sudnici nije pokazao znakove kajanja navodeći da je napad izveo u ime ISIL-a, te da je prije toga snimio poruku u kojoj se zaklinje na vjernost zloglasnoj terorističkoj mreži

 

Rakhmat Akilov, Uzbekistanac koji je prošle godine u ime terorističke organizacije ISIL počinio napad u glavnom gradu Švedske, razočarao se danas u sudnici kada mu je rečeno da ISIL nikada nije preuzeo odgovornost za napad, prenosi AFP.

 

Akilov je vozeći kombi pregazio više osoba u prometnoj ulici, pri čemu su tri osobe među kojima i jedna 11-godišnja djevojčica ubijene, a deset osoba je povrijeđeno. U sudnici nije pokazao znakove kajanja navodeći da je napad izveo u ime ISIL-a, te da je prije toga snimio poruku u kojoj se zaklinje na vjernost zloglasnoj terorističkoj mreži. Međutim, kada mu je danas tužilac rekao da ISIL nikada nije potvrdio da stoji iza napada bio je iznenađen.

 

- Nisu preuzeli odogovorost – rekao je Akilov duboko razočaran.

 

Uzbekistanski imigrant je mjesecima u pritvoru, a osim advokata niko ga ne posjećuje. Prijeti mu kazna doživotnog zatvora. Istraga je pokazala da je sam pripremio napad.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook