FOTO/ Postao predmet ismijavanja na Facebooku

Novi premijer TK se raspustio, zabavlja se u društvu trbušne plesačice: Suljkanović omotan svilenom maramom

Front19.02.18, 08:51h

Novi premijer TK se raspustio, zabavlja se u društvu trbušne plesačice: Suljkanović omotan svilenom maramom
Suljkanović je juče za medije izjavio kako nije istupio iz SDA, iako, kako tvrdi, “stranka sa njim komunicira putem medija”

 

Novi premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović postao je predmet ismijavanja na društvenoj mreži Facebook.

 

Na „spornoj“ fotografiji, koja je objavljena na Facebooku, kako piše Faktor.ba, Suljkanović se nalazi u društvu trbušne plesačice omotan svilenom maramom.

 

 

Suljkanović je bivši kantonalni ministar finansija koji se nalazio u sada već bivšem sazivu Vlade TK.

 

Kao novi premijer preksinoć je izjavio kako su ključni dokumenti za rad Vlade već doneseni, a da su to bužet i program rada Vlade i Skupštine TK, te da je osnovni cilj finansijska stabilizacija kantona.

 

- Cilj je i poboljšanje regulatornog oblika u obrazovanju, sigurnosti i socijalnoj politici, ali i iznalaženje načina i mogućnosti da se u predstojećoj fiskalnoj reformi dodijeli pravedniji, odnosno bolji status TK. Mislim da to TK zaslužuje i da možemo ostvariti te ciljeve - naveo je, između ostalog, Suljkanović u prvoj izjavi kao premijer TK.

 

Suljkanović je takođe juče za medije izjavio kako nije istupio iz SDA, iako, kako tvrdi, “stranka sa njim komunicira putem medija”, te da ga u posljednje tri godine nikada nisu pozvali iz centrale.

 

Međutim, umjesto njegovih izjava, u prvi plan danas je došla njegova fotografija objavljena na Facebooku.

 

- Novi premijer sebi je za zadatak stavio nastavak finansijske stabilizacije budžeta, ali i spuštanje akumuliranog deficita ispod 40 miliona KM. Takođe je odlučio izdvojiti oko 100 miliona KM za gogo plesačice jer je kako on kaže veliki ljubitelj tih stvari. Šalu na stranu. Dragi građani, od danas će vas i vašu decu predstavljati ovaj čovjek. Čovjek koji je na mjesto premijera došao zabadajući nož u leđa stranačkim kolegama bez obzira ko oni bili. Ako je prodao dušu za poziciju, šta mislite za koliko će prodati nas? – stoji uz objavljenu fotografiju na Facebooku.

 

Ova objava izazvala je lavinu kritika korisnika Facebooka, koji su ga između ostalog prozvali i: “Premijer zvani sultan“.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook