predsjednik bošnjačkog pokreta uputio otvoreno pismo

Tokić Zvizdiću: Sve što činite ima elemente krivičnog djela falsifikovanja zvaničnih dokumenata države BiH!

Front17.02.18, 17:02h

Tokić Zvizdiću: Sve što činite ima elemente krivičnog djela falsifikovanja zvaničnih dokumenata države BiH!
Upozoravamo Vas da bošnjački narod neće pristati niti dalje tolerisati Vaše takvo djelovanje i upućujemo Vas da jedino istinom možemo i kao narod i kao država graditi prosperitetnu budućnost

 

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta i koordinator Koalicije preko 100 NVO  "Bitno je biti Bošnjak" tokom Popisa stanovništva 2013. u ime ove organizacije danas je uputio otvoreno pismo predsjedavajućem Vijeća miistara Denisu Zvizdiću.

 

Pismo prenosimo u cijelosti.


"Posjedujemo  pouzdane informacije da u okviru odgovora na Upitnik EU imate pripremljene materijale u kojima su uključeni nezakoniti  i falsifikovani rezultati Popisa stanovništva za prostor manjeg bh. entiteta. Historijski važne rezultate Popisa Vi time negirate i saučestvujete u "administrativnom genocidu" kojim preko 200000 Bošnjaka  uredno popisanih brišete iz strukture stanovništva BiH. Rezulatate Popisa stanovništva u BiH 2013. godine koji su u skladu sa Zakonom utvrđeni i objavljeni od strane Agencije za statistiku BiH a prihvaćeni i verificirani od EUROSTATA i svih relevantnih međunarodnih organizacija uključenih u proces Popisa stanovništva, Vi odbacujete  i u Brisel šaljete podatke po diktatu vladajuće oligarhije RS.


Ovim činom Vi Bošnjake koji su uspjeli preživjeti logore smrti, masovne ratne zločine, najveće na tlu Evrope poslije nacističkog režima Hitlera proglašavate nepostojećim i odbacujete kao građane države BiH za koju su oni ginuli, borili se a mnogi njihovi sunarodnjaci i dali živote. 


Ovim putem želim Vas upozoriti da za takve poteze nemate ni legalitet ni legitimitet i da sve to što činite ima elemente krivičnog djela falsifikovanja zvaničnih dokumenata države BiH. 


Zvizdiću, Vi možete imati svoje lično mišljenje, a i ponašanje vezano za odbranu države BiH od agresije tokom 92-95., o genocidu nad Bošnjacima a i navodnom "islamskom terorizmu" i lažno  prikazanom  incidentu u Zvorniku prilikom ubistva Nerdina Ibrića i srpskog policajca te beskrupuloznom novom nametu osiromašenim građanima kroz Zakon o akcizama, ali nemate pravo to činiti kao predsjedavajući Vijeća ministara i na takav način ugrožavati interese apsolutne većine stanovništva BiH  i vrijeđati  njihova osjećanja.


Gospodine Zvizdiću, vi lično možete da ne poznajete razliku između neškodljivog prilaza BiH moru i nespornog prava BiH na pristup otvorenom moru, ali nemate mandat da obećavate protivzakonitu izgradnju mosta R Hrvatskoj preko još nedefinisanog bh. morskog koridora prema međunarodnim vodama. 


Gospodine Zvizdiću, Vaši tzv. kompromisi i evropska orijentacija te očiti karijerizam da za Vašeg  mandata uručite odgovore na Upitnik EU ma makar oni bili falsifikovani, netačni i neupotrebljivi, te Vaš očito prisutan podanički mentalni sklop prema svemu što dolazi izvan BiH u nizu navedenih slučajeva poprima karakteristike i sve elemente izdaje interesa bošnjačkog naroda i Bosne u vremenima najvećih iskušenja za našu državu i naš narod.


Upozoravamo Vas da bošnjački narod neće pristati niti dalje tolerisati Vaše takvo djelovanje i upućujemo Vas da jedino istinom možemo i kao narod i kao država graditi prosperitetnu budućnost, kao buduća članica EU i NATO- navodi se pismu Sejfudina Tokića Denisu Zvizdiću.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook