Poslije pretresa noćnog kluba 'Orlando' na Dobrinji

U akciji 'Neon' uhapšena još jedna žena: Ehlimana Čehajić osumnjičena za navođenje na prostituciju

Hronika08.02.18, 16:49h

U akciji 'Neon' uhapšena još jedna žena: Ehlimana Čehajić osumnjičena za navođenje na prostituciju
Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo

 

U nastavku operativne akcije "Neon" a vezano za krivična djela navođenje na prostituciju i pranje novca, policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili još dvije osobe iz Sarajeva incijala O. A. (1995. god.) i Č. E. (1975. god.).

Uhapšena još jedna žena

U policijskoj akciji kodnog naziva "Neon" čije je provođenje počelo prije dva dana privođenjem Selvedina Bulbula, danas je uhapšena još jedna žena, saznaje Faktor.
Prema nezvaničnim informacijama radi se o Ehlimani Ćehajić. Ona će uskoro biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.
U dosadašnjem toku akcije koja je provedena zbog organiziranja pružanja seksualnih usluga, osim Bulbula uhapšene su i Selma Delić te Arnela Ožegović.

 

Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo.

 

U sklopu navedene akcije, a na osnovu Naredbe Kantonalnog Suda u Sarajevu, jučer su izvršeni pretresi na tri lokacije na području navedenog Kantona i to dva stana i jedan ugostiteljski objekat, te su uhapšene dvije osobe iz Sarajeva incijala S.B. (1974.) i S.D. (1986.) koje se dovode u vezu s spomenutim krivičnim djelima.

 

Radi se o osobama koja su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi kontinuirano, omogućavali i organizovali pružanje seksualnih usluga većem broju N.N, osoba u noćnom klubu koji je pretresen u toj akciji, na način da su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

 

Prilikom izvršenih pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook