Nove informacije iz policijske akcije 'Neon'

Prostitucija u 'Orlandu' na Dobrinji: Uhapšena i Arnela Ožegović, revolverašica koja je upucala svog momka

Hronika07.02.18, 16:45h

Prostitucija u 'Orlandu' na Dobrinji: Uhapšena i Arnela Ožegović, revolverašica koja je upucala svog momka
Sve je organizirano u noćnom klubu "Orlando" na Dobrinji koji je pretresen u ovoj akciji

 

U policijskoj akciji "Neon" koja se od sinoć zbog pranja novca i organiziranja pružanja seksualnih usluga provodi na području Kantona Sarajevo, osim Selvedina Bulbula i Selme Delić, uhapšena je i Arnela Ožegović, potvrđeno je za Faktor.

 

Ona se zajedno sa ranije uhapšenim parom sumnjiči da je učestvovala u organiziranju pružanja seksualnih usluga u periodu od 2009. do 2018. godine radi sticanja protupravne imovinske koristi.

 

To su radili tako što su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

 

Sve je organizirano u noćnom klubu "Orlando" na Dobrinji koji je pretresen u ovoj akciji.

 

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

 

Ožegović je i prije u nekoliko navrata privođena zbog različitih krivičnih djela. Prvi put je u medije dospjela u februaru 2014. godine, kada je u kući u Pofalićima pucala iz pištolja. Tom prilikom je hitac koji je ispalila pogodio njenog momka Veldina Šeraka, koji je tada zadobio povrede opasne za život.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook