video/ akcija FUP-a 'neon' na dobrinji

Zbog prostitucije uhapšen Selvedin Bulbul, jedan od organizatora ranijih protesta boraca

Hronika07.02.18, 09:18h

Zbog prostitucije uhapšen Selvedin Bulbul, jedan od organizatora ranijih protesta boraca
Akciju hapšenja izveli su pripadnici Federalne uprave policije (FUP)

 

Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage, jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli s realizacijom operativne akcije „Neon“ na području Kantona Sarajevo, a vezano za krivična djela navođenje na prostituciju, trgovina ljudima i pranje novca.

 

U sklopu navedene akcije, a na osnovu Naredbe Kantonalnog Suda u Sarajevu, izvršeni su pretresi na tri lokacije na području navedenog Kantona i to dva stana i jedan ugostiteljski objekat, te su lišena slobode dva lica iz Sarajeva incijala S.B. (1974.) i S.D. (1986.) koja se dovode u vezu s spomenutim krivičnim djelima.

 

Radi se o osobama koja su u ranijem periodu i tokom 2017. godine, radi sticanja protupravne imovinske koristi kontinuirano, omogućavali i organizovali pružanje seksualnih usluga većem broju N.N, osoba u noćnom klubu koji je pretrešen u toj akciji, na način da su u ličnim kontaktima ili posredstvom drugih osoba pronalazili djevojke za pružanje seksualnih usluga i privlačenje klijenata.

 

Prilikom izvršenih pretresa pronađeno je i oduzeto oružje, municija, sef sa većom količinom novca, medikamenti, mobilni aparati i SIM kartice, notesi i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

 

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u zakonskom roku Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo.

 

Asistenciju prilikom realizacije te operativne akcije je pored Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, pružala Poreska uprava Federacije Bosne i Hercegovine koja je na osnovu Naredbe Kantonalnog Suda u Sarajevu poduzimala je aktivnosti iz svoje nadležnosti.

 

Nastavak akcije u toku, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

 

 

Kako saznaje Avaz, tokom akcije obavljen je pretres kafića i stana koje koristi uhapšeni Selvedin Bulbul, jedan od organizatora protesta boraca 2016. godine.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook