Nakon krivične prijave Sarajevske pivare protiv Senaida Memića

Načelnik Ilidže sravnio sa zemljom spomenik kulture, pa progovorio u stihovima Muse Ćazima Ćatića

Front08.02.18, 16:04h

Načelnik Ilidže sravnio sa zemljom spomenik kulture, pa progovorio u stihovima Muse Ćazima Ćatića
Memić je medijima poslao poetično saopćenje u kojem navodi citat Muse Ćazima Ćatića

 

Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža, proteklih dana u centru je medijske pozornosti zbog nedavog rušenja objekta Topola.

 

Nakon mnogobrojnih optužbi i tvrdnji iz Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS-a da je bespravno srušio Topolu, jedan od najstarijih objekata u KS-u, u vlasništvu Sarajevske pivare, načelnik Općine Senaid Memić, poslao je poruku medijima, javlja Faktor.ba.

 

Memić je medijima poslao poetično saopćenje u kojem navodi citat Muse Ćazima Ćatića: "Kako je gadno ulizica biti i drugom smradne cjelivati stope. Kako je nisko nemat samosvijesti i u svom srcu ponosa i žara".

 

- U povodu pisanja o Topoli onima kojih se to tiče: Kada budete upisani kao vlasnici možete reći da ste vlasnici. To što prijetite krivičnim prijavama pokazuje da imate advokatske sluge a ne pravnike i da pričate o spomenicima kako bi kod ljudi lažima pokrili krađu društvene imovine – dodao je Memić.

 

senaid-memic-topola

 

Podsjećamo, Sarajevska pivara podnijela je krivičnu i prekršajnu prijavu protiv načelnika Memića.

 

Da se hotel Topola vodi kao zaštićeno prirodno dobro potvrđuju dokumenti Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo. To znači da je ovo spomenik kulture koji ne bi smio biti srušen bez saglasnosti Zavoda. Da saglasnost nije zatražena niti izdata kazali su ranije iz Zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa KS.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook