BORBA ZA ŽIVOT MLADE BANJALUČANKE

Ima samo 17 godina i hitno treba pomoć: Sve je počelo kada su joj se na rukama pojavili crveni krvni podlivi...

Hronika03.02.18, 14:30h

Ima samo 17 godina i hitno treba pomoć: Sve je počelo kada su joj se na rukama pojavili crveni krvni podlivi...
Andrea Lazarević ima samo 17 godina, a već je u situaciji da se bori za život. Teško je oboljela prije tri godine i danas za njeno liječenje postoji samo jedan lijek - nedostupan u BiH i izuzetno skup

 


Ovo je bolna priča njenih roditelja i molba za pomoć svih koji su u mogućnosti da je pruže: 


"Naši problemi su počeli početkom 2015. godine kada su se našoj kćerki Andrei (17 godina) na podlakticama pojavili crveni krvni podlivi na obje ruke. Odmah smo se obratili stručnom osoblju UKC Banja Luka, Odjel hematoonkologija. Nakon pretraga dijagnostifikovana je anemija – trombocitofenija, nepoznatog porijekla. Kako joj stanje nije išlo nabolje, mi smo potražili pomoć na Institutu za zaštitu majke i deteta u Beogradu, na Odjelu hematoonkologija 2. 


Na tom Odjelu Andrea se nalazi na pretragama od početka jula 2017. godine gdje joj je polovinom novembra utvrđena nova dijagnoza - Anaemia haemolytica, non autoimmunisatoria alia D59.4. Haemoglobinuria paroxysmailis nocturna D59.5 /PNH/, koja za posljedicu ima trombozu jetrenih i moždanih vena sa fatalnim posljedicama. 


Pošto je oboljenje “PNH” veoma rijetko, samim tim je i liječenje veoma kompleksno. 


Naime, za liječenje je predviđen samo jedan lijek I to: Eculizumab /Soliris/, koji na godišnjem nivou liječenja (sam lijek) košta oko 320.000 eura. Pošto mi nismo u mogućnosti da finasiramo taj lijek, molimo sve ljude dobre volje, humanitarne organizacije i sve one koji mogu, da nam pomognu u prikupljanju finansijskih sredstava za izlječenje naše Andree, mole u svom obraćanju javnosti roditelji Andree Lazarević.

 
Svi koji žele i mogu pomoći liječenje ove mlade djevojke, mogu to učiniti uplatama na racun njenog oca Zorana Lazarevića.


Uplate iz Bosne i Hercegovine na račun:

3383502169277342
 

Uplata iz inostranstva na račun: 

SWIFT: UNCRBA22 
IBAN: BA393383502869278715
 

Banka: UNICREDIT BANK DD


Ukoliko želite, porodicu Lazarević možete kontaktirati na 066 240 222 (Zoran Lazarević), a pozivom na broj 1415 možete donirati 1 KM

 

andrea-humanitarni-broj

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!