VIDEO/ Hercegovac je ljut, a Švicarac i on nasmijani namiguju

Zašto Marin Čilić jedini nije pljeskao direktoru Australian Opena: Finale je namješteno?!

Sport29.01.18, 09:25h

Zašto Marin Čilić jedini nije pljeskao direktoru Australian Opena: Finale je namješteno?!
"Krov je zatvoren??? Australian Open, nije li ovo turnir na otvorenom? Fed je sigurno trljao ruke kada je čuo novostu. Čilić je trebao vrućinu i vjetar ako je mislio iznenaditi Feda"

 

Odluka da se finale Australian Opena između Rogera Federera i Marina Čilića igra pod zatvorenim krovom Rod Laver Arene donesena je ako bi se pogodovalo Federeru.

 

S tim se slažu teniske legende i ljubitelji tog sporta širom svijeta. Federeru je Melbourne drugi dom, publika ga tamo obožava, što se vidjelo i tokom meča sa Čilićem.
 

Zato se ništa nije prepuštalo slučaju, kako obožavani Roger slučajno ne bi ostao bez šestog naslova Australian Opena i 20. Grand Slama karijere.

 

Formalno je kao razlog navedena velika vrućina od 38 stepeni, ali Đoković i Monfils igrali su na nevjerovatnih 68, pa se krov svejedno nije navlačio. Kao ni za žensko finale, koje je moralo biti prekinuto zbog vrućine, a dehidrirana Simona Halep nakon meča noć je provela u bolnici.

 

Federer obožava igrati u dvoranskim uvjetima, pa je na kraju u pet setova pobijedio Čilića. Uz to, Švicarac se za finale pripremao u dvorani, a Čilić na otvorenom. Očito je jedan od njih znao da će se igrati pod krovom. 

 

Greg Rusedski, slavni engleski teniser, komentirao je na Twitteru: "Jedan se zagrijavao pod zatvorenim krovom, a drugi na otvorenom. Finale se igra pod krovom... To je tako pogrešno, jer draž, ali i pravilo Grand Slam turnira je da se igraju na otvorenom, gdje se osim sa suparnicima, moraš boriti i s vremenskim nepogodama. Nadam se da se Čilić može izvući i vratiti u meč."
 

Pat Cash, legendarni Australac, smatra da je ovakva odluka išla u korist Federera: "Krov je zatvoren??? Australian Open, nije li ovo turnir na otvorenom? Fed je sigurno trljao ruke kada je čuo novostu. Čilić je trebao vrućinu i vjetar ako je mislio iznenaditi Feda."

 

Kao što smo već pisali, teniski zaljubljenici po društvenim mrežama komentiraju da ne pamte kada je neka odluka išla toliko u korist jednog tenisača... Podsjećaju i da je Federer gotovo cijeli turnir igrao u noćnim terminima, kada su uvjeti za igru puno lakši nego u dnevnima. Čak su se i njegovi najveći rivali Novak Đoković i Rafael Nadal žalili zbog toga.
 

Nakon finala Čilić je u govoru gospodski čestitao Federeru na pobjedi i nijednom riječju nije spominjao odluku koja je išla u korist njegovom rivalu.

 
Ali nije mogao glumiti, i kada su prilikom ceremonije pozdravljani ključni ljudi turnira, pljeskao je svima osim jednom.
 

Kada je prozvan Craig Tiley, predsjednik Australskog teniskog saveza i direktor Australian Opena koji je donio odluku da se navuče krov kako bi njegov intimus Federer lakše igrao, Čilić se naglo uozbiljio. Jedini mu on nije pljeskao, a u pogledu mu se jasno vidio prezir.
 

Kao što OVDJE možete vidjeti, za to vrijeme se Tiley i Federer "zaljubljeno" gledaju, smješkaju i namiguju.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook