Smanjio se vodostaj Miljacke

Podignuta brana na Bentbaši, nastavljena potraga za Aldinom Mulićem

Hronika25.12.17, 07:56h

 Podignuta brana na Bentbaši, nastavljena potraga za Aldinom Mulićem
Danas je trinaesti dan potrage za Mulićem koji je u noći s 12/13. decembra upao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, općina Novo Sarajevo

 

Brana na Bentbaši, na rijeci Miljacki, podignuta je danas da bi se omogućila detaljna pretraga rijeke od Dolac Malte pa do njenog ušća u rijeku Bosnu, u potrazi za tijelom 28-godišnjeg Aldina Mulića, potvrđeno je Feni iz Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ).



Danas je trinaesti dan potrage za Mulićem koji je u noći s 12/13. decembra upao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta, općina Novo Sarajevo.



Kako je kazala glasnogovornica FUCZ Majda Kovač, brana je bila podignuta, ali je sada spuštena kako bi izašla voda koja se prelijeva.



- Ponovo će biti podignuta kako bi pretraga bila nastavljena do padanja mraka, do otprilike 16.00 sati - pojasnila je.



S obzirom na to da je došlo do opadanja vodostaja rijeke Miljacke, stvoreni su optimalni uslovi da brana bude podignuta, kako bi se mogla izvršiti detaljna pretraga korita rijeke Miljacke. Timovi su podijeljeni u osam grupa, sa po od sedam do 14 ljudi u grupi.



U današnjoj potrazi učestvuje otprilike 70 uposlenika FUCZ, sa dva drona, te otprilike 100 uposlenika Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, općinskih službi za civilnu zaštitu općina Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Vogošća i Ilijaš te deset pripadnika GSS Novi Grad, kao i 15 pripadnika GSS Konjic.



(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook