IZ KCUS-A TVRDE DRUGAČIJE

Dr. Gavrankapetanović potvrdio: Odlazim! Ovo zlostavljanje ne može podnijeti ljudsko biće!

Hronika13.12.17, 15:07h

Dr. Gavrankapetanović potvrdio: Odlazim! Ovo zlostavljanje ne može podnijeti ljudsko biće!
Dr, Gavrankapetanović je u više navrata isticao da je žrtva mobinga menadžmenta KCUS-a, koji se sprovodi i na drugim ljekarima, a protiv njega je zadnjih mjeseci, kako kaže, podnijeto čak sedam dosciplinskih kazni. Menadžmenr KCUS-a tvrdi drugačije

 

 

Nakon saopštenja koje je iz kabineta direktorice KCUS-a dr. Sebije Izetbegović upućeno za javnost povodom špekulacija o odlasku dr. Haruna Avdagića, u kome se tvrdi da je njegov odlazak uslijedio na lični zahtjev "iz privatno-porodičnih razloga", nova vijest odjeknula je u medijima.


Naime, kako je za Avaz potvrdio sam dr. Ismet Gavrankapetanović, nakon brojnih problema i oprečnih informacija koje su prethodnih mjeseci plasirane u javnost, on je još jedan ljekar koji definitivno napušta KCUS.    


- Ovaj stepen mobinga i psihičkog zlostavljanja ne može podnijeti ljudsko biće, koje radi najteže operacije na djeci. Nanesena mi je neprocjenjiva materijalna i moralna šteta, povrijeđeno dostojanstvo nezakonitim korištenjem moći. Napuštam KCUS, neka biraju direktore, a hirurzi nisu ni potrebni, rekao je u ekskluzivnoj izjavi za Avaz dr. Gavrankapetanović.


Dr, Gavrankapetanović je u više navrata isticao da je žrtva mobinga menadžmenta KCUS-a, koji se sprovodi i na drugim ljekarima, a protiv njega je zadnjih mjeseci, kako kaže, podnijeto čak sedam dosciplinskih kazni.


Inače, menadžment KCUS-a izričito tvrdi da se mobing ne sprovodi nad ljekarima ove bolničke ustanove.


"Niko od direktora disciplina, kao ni generalna direktorica, nad doc. Avdagićem ili bilo kojim drugim ljekarom nikada nisu vršili teror niti bilo koji oblik mobinga. O tome koliko je zastupljen mobing u KCUS-u od strane direktorice, govore brojne pohvale uposlenika, koje u kabinet pristižu na dnevnoj osnovi", ističe se u današnjem saopštenju KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook