NAKON PISANJA MEDIJA

Iz kabineta Sebije Izetbegović stiže odgovor: Zašto je otišao dr. Harun Avdagić? Nema mobinga na KCUS-u, evo dokaza...

Hronika13.12.17, 13:26h

Iz kabineta Sebije Izetbegović stiže odgovor:  Zašto je otišao dr. Harun Avdagić? Nema mobinga na KCUS-u, evo dokaza...
Iz Press službe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućeno je saopštenje za javnost u kome se pojašnjavaju najnoviji događaji u ovoj bolničkoj ustanovi i odgovara na pisanje pojedinih bh. medija

 


U nastavku saopštenje prenosimo u cjelosti:

 

Imajući u vidu neistine koje se u posljednje vrijeme kontinuirano plasiraju putem pojedinih dnevnih novina, ovim putem želimo informisati javnost o sljedećim činjenicama:


Doc. dr. Harun Avdagić angažovan je u KCUS-u na neodređeno vrijeme, kao ljekar specijalista–subspecijalista kardiohirurg, od 01.aprila 2017. godine te je određeni period vršio i funkciju v.d. šefa Klinike za kardiohirurgiju.


Doc. Avdagić zaposlen je u KCUS-u na lični zahtjev, te je iz naše ustanove i otišao na isti način. U svojoj Molbi za sporazumni prekid radnog odnosa doc. Avdagić je kao razlog naveo privatno – porodične razloge.
Doc.dr. Harun Avdagić nije bio predmet razmjene ljekara UKC-a Tuzla i KCUS-a, kako to navodi jedan medij.

 
Na Klinici za kardiohirurgiju posao se odvija besprijekorno, te po prvi put u historiji postojanja ove Klinike NEMA LISTI ČEKANJA. U vrijeme kada je na čelu ove Klinike bio prof.dr. Mirsad Kacila, liste čekanja brojale su preko 600 pacijenata.

 
Za pretpostaviti je to i razlog kleveta, koje se objavljuju iz potpuno politiziranih i nedobronamjernih razloga.

 
Niko od direktora disciplina, kao ni generalna direktorica, nad doc. Avdagićem ili bilo kojim drugim ljekarom nikada nisu vršili teror niti bilo koji oblik mobinga.

 
O tome koliko je zastupljen mobing u KCUS-u od strane direktorice, govore brojne pohvale uposlenika, koje u kabinet pristižu na dnevnoj osnovi.


Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nastaviti će sa uspješnim radom. Nama su pacijenti prioritet. Politizirane klevete i neistine neće nas zaustaviti u obezbjeđivanju kvalitetnijih zdravstvenih usluga, za opće dobro cijele BiH, navodi se iz Press službe KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook