HUMOR/ NA RADOST NAŠIH CiJENJENIH TV GLEDALACA

Eto Sude i Hokija, stiže "Orient Express" u vaše domove!

Mediji30.10.17, 14:26h

Eto Sude i Hokija, stiže
Nakon velikog uspjeha pilot sezone, kreće snimanje novih epizoda domaće humorističke igrane TV serije "Dobrodošli u Orient Express". Ovu hit seriju je za BiH otkupila CTV, nova TV stanica u Bosni i Hercegovini, a start se očekuje oko Nove godine

 

U toku su pripreme za početak snimanja nastavka domaće igrane TV serije „Dobrodošli u Orient Express“. Serija nastaje po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, jednog od pokretača nekih od najznačajnjih tv projekata u BiH i regionu u posljednjih dvadesetak godina (Pozitivna geografija, Viza za budućnost, Lud zbunjen normalan), dok je scenarista epizoda Dževad Hadžić. Režiju novog serijala ove serije radit će mladi bh. reditelj Emir Kapetanović.

 

Serija se na humorističan način bavi svakodnevnicom hotelskog menadžera Sude (Mirvad Kurić) i turističkog radnika Hokija (Emir Hadžihafizbegović), ali tu je i niz drugih likova koji su u prvoj pilot sezoni osvojili simpatije publike: gazdarica Ornela (Bojana Gregorić), Fikreta (Vanesa Glođo), Nick (Saša Petrović), Imšir Šimširpašić (Haris Burina), Dunja (Andrea Aković) Demba (Armin Omerović), Inspektor (Edhem Husić), ali brojni stari i novi glumački likovi koje će igrati glumci iz BiH i regije.

 

Projekat vodi DEPO, jedna od vodećih producentskih kuća u BiH, koja za potrebe snimanja ovoga serijala gradi TV studio u Vogošći. U narednih mjesec dana kreće snimanje šest epizoda serijala, dok je nastavak snimanja planiran za proljeće naredne godine.

 

Ovu popularnu TV seriju će u BiH emitirati CTV, nova televizijska stanica, čiji se start očekuje oko Nove godine i za koju je upravo ova domaća TV serija jedan od najvećih programskih aduta sa kojim kreće u osvajanje pažnje i simpatija publike u BiH. Prve pilot epizode, koje su snimljene prošle godine, također će se emitirati na novoj bh. TV stanici.

 

Osim na CTV-iju, ova domaća igrana TV serija će se emitirati i na digitalnim platformama DEPO TV u BiH i regiji, ali i za mnogobrojnu publiku u dijaspori.

 

Na DEPO TV  možete pogledati video klipove iz ranijih epozoda serije. Pogledajte i naslovnu numeru serije koju pjevaju Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera.

 


(DEPO PORTAL/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook