Nakon što su uz prisutvo policije zavrnuli vodu autopraonici

Iz ViK-a poručuju dužnicima: Obustavljamo isključivanja vode, ali u narednih 15 dana morate da...

Hronika23.10.17, 15:24h

Iz ViK-a poručuju dužnicima: Obustavljamo isključivanja vode, ali u narednih 15 dana morate da...
Jutros, uz prisustvo policije, izvršeno je isključenje autopraonice „Mimex“ na Bistriku, koja je za 23.10.2017. godine bila predviđena za isključenje u redovnoj proceduri, a zbog duga prema ovom preduzeću preko 8.000 KM

 

KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo poduzima niz aktivnosti na efikasnijoj naplati svojih potraživanja, što uključuje telefonski kontakt, slanje opomena uz račun, neposredni kontakt na terenu a sve u cilju animiniranja dužnika da plate dugovanje za vodu i odvodnju, saopćeno je iz ovog preduzeća.

 

Ukoliko navedene mjere nemaju rezultat, preduzeće pristupa isključenju dužnika u skladu sa čl. 16 Zakona o komunalnim djelatnostima i čl. 65 i 69. Uredbe o opštim uslovima za isporuku vode za piće, odvođenje otpadnih i atmosferskih voda. Isključenje dužnika se provodi u svim slučajevima gdje to tehnički uslovi dozvoljavaju.

 

Moramo napomenuti da se svim dužnicima, kod kojih se vrši isključenje, dostavljaju opomene, kojima se isti obavještavaju o dugovanju i pozivaju, da prije isključenja dođu u preduzeće radi sklapanja Ugovora pod povoljnijim uslovima, odnosno omogućavanja plaćanja dugovanja u više mjesečnih rata, u skladu sa važećim aktima Preduzeća, saopćeno je iz ViK-a.

 

Ova akcija nije počela jutros, nego se vrši u kontinuitetu, duži vremenski period.

 

Jutros, uz prisustvo policije, izvršeno je isključenje autopraonice „Mimex“ na Bistriku, koja je za 23.10.2017. godine bila predviđena za isključenje u redovnoj proceduri, a zbog duga prema ovom preduzeću preko 8.000 KM.

 

Nova Uprava preduzeća će u narednih 15 dana privremeno obustaviti aktivnosti na isključenju dužnika. Istovremeno se upućuje poziv i daje mogućnost dužnicima, iz kategorija Fizičkih i Pravnih lica, da, u narednih 15 dana, mogu doći u prostorije Službe naplate preduzeća kako bi potpisali Ugovore o plaćanju dugovanja u ratama u skladu sa važećim aktima preduzeća.

 

Istovremeno se pozivaju sva fizička i pravna lica koji vrše manipulativne radnje na vodomjernim mjestima da mogu doći u Centar za potrošače preduzeća kako bi prijavili ove radnje, na osnovu čega će im biti omogućeno tehnički korektno rješenje.

 

U ovih 15 dana neće biti nikakvih zakonskih sankcija za sve potrošače koji sami prijave manipulaciju na vodomjernom mjestu i koji sklope Ugovore o plaćanju dugovanja u ratama u skladu sa važećim aktima preduzeća.

 

Poslije roka od 15 dana primjenjivat će se sve zakonski predviđene mjere, saopćeno je iz KJKP 'Vodovod i kanalizacija' d.o.o. Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook