senzacionalistički PR nove uprave

Kome VIK 'maže' oči: Gasi se voda autopraonici, a zašto ne 30 najvećih dužnika sa liste?!

Hronika23.10.17, 13:54h

Kome VIK 'maže' oči: Gasi se voda autopraonici, a zašto ne 30 najvećih dužnika sa liste?!
„Svi moraju platiti vodu i neka ViK od onoga što mu je svakodnevna obaveza prestane praviti senzacionalistički PR


Gromoglasno je jutros krenula akcija isključenja „velikih dužnika“ ViK-a koju su Vlada Kantona Sarajevo i ViK već najavili. Očekivano je da će se među imenima isključenih naći barem neko od prvih 30 s liste najvećih dužnika, međutim, isključena je Autopraonica Mimex čiji je dug 7.000 KM- navodi se u saopćenju Naše stranke.


„Svi moraju platiti vodu i neka ViK od onoga što mu je svakodnevna obaveza prestane praviti senzacionalistički PR. Neka u medije idu kad budu imali jasan i transparentan plan rješenja problema vodosnabdijevanja“ – rekao je Edin Forto, zastupnik Naše stranke u Skupštini KS.


Nasiha Pozder, potpredsjednica Naše stranke, rekla je da bi Vladi KS i ViK-u mnogo konstruktivnije bilo raditi na evidentiranju, uklanjanju ili legaliziranju, gdje je to moguće, nelegalnih priključaka. „Oni još i ne znaju ko im sve vodu i na koji način troši i umjesto prosipanja sile na malim dužnicima, neka krenu u rješavanje problema nelegalnih priključaka“, rekla je Pozder.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)
 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!