VIDEO/ Eskalacija nasilja na protestima u Beogradu

Pristalice 'Dveri' brutalno pretukle novinarke Pinka: Jednu nokautirali, drugu udarili u glavu...

Hronika16.09.17, 17:48h

Pristalice 'Dveri' brutalno pretukle novinarke Pinka: Jednu nokautirali, drugu udarili u glavu...
Gordana Uzelac i Mara Dragović, novinarke Pinka brutalno su fizički napadnute danas tokom protesta Dveri ispred zgrade ove televizije

 

Gordana Uzelac i Mara Dragović, novinarke Pinka brutalno su fizički napadnute danas tokom protesta Dveri ispred zgrade ove televizije u Beogradu.

 

Pristalice lidera Dveri Boška Obradovića poslije pitanja novinarke nasrnuli su na nju, a nekoliko minuta kasnije i na njenu koleginicu Maru Dragović.

 

Jedan od pristalica Dveri je čak pesnicom udario u glavu Gordanu Uzelac, zbog čega je bila u šoku. Ekipa Hitne pomoći ukazala joj je pomoć. Obezbjeđenje televizije Pink je brzo reagovalo i spriječilo dalje nasilje.

 

Policija je saopštila da je osumnjičeni za napad D. V. iz Lučana priveden Višem tužilaštvu u Beogradu.

 

Protestu je prisustvovalo oko 250 ljudi, a okupljeni su nosili državne zastave i obilježja pokreta, zviždali pištaljkama i uzvikivali "Ua!", dok se iz dvorišta televizije Pink čula klasična muzika.

 

U dvorište zgrade prethodno je izašao je vlasnik Željko Mitrović, a djevojke u narodnoj nošnji su učesnicima protesta dijelile vodu i banane.

 

Skup su obezbjeđivali redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pinka iz pravca Vojno-medicinske akademije do bolnice "Dr Dragiše Mišović Dedinje".

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović takođe je učestvovao u vanrednoj emisiji na Televiziji Pink i oštro osudio nasilje nad novinarima.

 

"Danas imamo situaciju da opozicija tuče novinare zato što misle drugačije od njih. To je skandalozno! Pa to nigdje nema... Oni nemaju elementarnu ljudsku pristojnost. Prema njihovom mišljenju dobri novinari su oni koji napadaju Vučića i Vladu, a oni koji misle suprotno su loši i treba ih tući. Strašno!" izjavio je ministar Stefanović.

 

 

"To rade jednako i Dveri, Milan Stamatović, kao i Saša Janković i Vuk Jeremić. Potpuno su pođednako krivi za atmosferu linca i mržnje, atmosferu u kojoj je normalno da dođe fašista i udari novinare pesnicom u glavu", rekao je on.

 

Gradski menadžer Goran Vesić poručio je da je napad na novinarke televizije tokom protesta Dveri ispred zgrade Televizije Pink da je skandal.


"Ovo što su uradili Boško Obradović i Stamatović je ne samo bruka za grad, nego krivično djelo za koje mora da se ogovara", istakao je Vesić i dodao da su na taj način samo pokazali kakvu politiku vode.

 

(Novosti.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook