FOTO&VIDEO/ Okupili se članovi pokreta 'Dveri', 'Zdrava Srbija' i 'Sloga'

Protest ispred 'Pinka': Mitrović puštao operu i dijelio banane, demonstranti nosili transparent 'Maca Diskrecija do pobjede'

Hronika16.09.17, 15:12h

Protest ispred 'Pinka': Mitrović puštao operu i dijelio banane, demonstranti nosili transparent 'Maca Diskrecija do pobjede'
Protest će se popodne nastaviti ispred zgrade Vlade Srbije, a večeras ispred Radio-Televizije Srbije u vreme "Dnevnika 2", te se teškoće u saobraćaju očekuju i na tim mjestima i između njih

 

Okupljanje učesnika protesta "Ovako više ne može" koji organizuju pokret Dveri, Zdrava Srbija i sindikat "Sloga" počelo je danas oko 14 časova ispred zgrade Televizije Pink u Beogradu.

 

Okupljeni nose državne zastave i zastave svojih pokreta, zvižde pištaljkama, uzvikuju "Ua!", dok se iz dvorišta televizije Pink čuje klasična muzika.

 

Nose i transparente s precrtanim znakom Pinka, kao i s natpisima "Dosta nam je mraka", "Lepi Mića šampion", "Maca Diskrecija do pobede".

 

protesti-pink

Foto: Kurir.rs

 

U dvorište zgrade televizije Pink izašao je vlasnik Željko Mitrović koga su učesnici protesta dočekali uzvikujući "Ubico!" i "Narkomane!".

 

Iz zgrade Pinka su izašle devojke u narodnoj nošnji koje su učesnicima protesta dijelile vodu i banane.

 

Skup obezbjedjuju redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pink iz pravca Vojno-medicinske akademije do Bolnice "Dr Dragiše Mišović Dedinje".

 

protest-pink

 

Pokret Dveri, Zdrava Srbija - koju predvodi predsjednik opštine Čajetina Milan Stamatović i sindikat "Sloga" najavili su da će na protestu tražiti i bolji položaj radnika u Srbiji, "razbijanje medijskog mraka", a protive se, kako su Dveri navele, i "izdaji" Kosova.

 

Protest će se popodne nastaviti ispred zgrade Vlade Srbije, a večeras ispred Radio-Televizije Srbije u vreme "Dnevnika 2", te se teškoće u saobraćaju očekuju i na tim mjestima i između njih.

 

 

(slobodnaevropa.org, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Kurir/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook