Počeo novi rat saopštenjima

SBB: Zašto Izetbegović nikad nije objasnio svoju ulogu u ubistvima Prazine, Ugljena, Leutara...?

Front15.09.17, 13:20h

SBB: Zašto Izetbegović nikad nije objasnio svoju ulogu u ubistvima Prazine, Ugljena, Leutara...?
Izetbegović ne demantuje da je probao da poništi potpis svog velikog oca sa Pelješkog mosta ili da se skrivao u sefu Centralne banke. Ne demantira ni da je njegova supruga Sebija, poznatija kao bošnjačka Elena, pobjegla u ratu i to kao ljekar, piše u reakciji iz SBB-a

 

Bakir Izetbegović zaboravlja da je SDA osuđena pred sudom u Sarajevu zbog najprljavijih laži o Fahrudinu Radončiću i nastavlja da ih ponavlja, piše u saopštenju SBB-a.

 

Ipak, iako se ljuti zbog Radončićevih dijagnoza o državnoj mafiji i toga da su na kvazikongresu htjeli da podijele BiH 1993. godine, Izetbegovića treba podsjetiti na nekoliko činjenica: zašto nikada nije objasnio svoju ulogu u ubistvima Juke Prazine, Nedžada Ugljena, Joze Leutara, pokušaju ubistva Sefera Halilovića i ubistvu njegove porodice, ubistvu Mušana Topalovića Cace i tome da je u internim krugovima Ramiza Delalića sumnjičio da je minirao mezar rahmetli Alije Izetbegovića? Kakva su njegova saznanja o misterioznim odlascima Mirsada Hujdrura Hujke, Safeta Zajke, Envera Šehovića, Abdulaha ef. Kubata, Arifa Pašalića, ranjavanju Ismeta Bajramovića Ćele, do čudnih smrti akademika Sulejmana Redžića ili Mustafe Hajrulahovića Talijana, piše u saopćenju SBB-a.

 

- Odlazeći predsjednik SDA će biti – a to je neminovan historijski slijed – u historiji Bošnjaka zapamćen kao najveći lažov, ne samo zbog bolesne laži srebreničkim žrtvama u Vijećnici, nego i kompletnog životnog ponašanja na političkoj sceni.

 

Izetbegović završava velikosrpske ideje podjele BiH natroje, jer uporno želi da pokaže, a Bošnjaci ne mogu da žive sa drugima. Igranje za diktatorski erdoanovsko-begovski koncept je igra za ostvarivanje ruskih utjecaja u BiH i to sada svako vidi.

 

Izetbegović ne demantuje da je htio da poništi potpis o granici između BiH i Hrvatske ili da se skrivao u sefu Centralne banke. Ne demantira ni da je njegova supruga Sebija, poznatija kao bošnjačka Elena, pobjegla u ratu i to kao ljekar. Ne demantuje ni da su njegove sestre i sestrične bile u sigurnom inozemstvu, a zetovi šefovi logistika po Splitu i drugdje.

 

Izetbegović ne demantuje ni film „Jedna vreća zlata za moga sina Bakira“, jer otkriva sramotnu ulogu njega osobno i drugih članova porodice koji su svoja mafijaška ubistva, kleptomaniju i krađu višemilijarderskih donacija krili iza velikog patriotskog djela rahmetli Alije Izetbegovića.

 

Umišljeni diktator zna da se Bošnjaci uspravljaju i zato je panika u njegovom rječniku i redovima sve veća. Jeftinim lažima, političkim procesima, svojom tajnom policijom i radikalima koje okuplja neće uplašiti građane i treba znati da mora otići - stoji u saopćenju SBB-a.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook