ususret festivalu

Program SFF-a u Ljetnom kinu u Centru 'Safet Zajko'

Mediji04.08.17, 16:20h

Program SFF-a u Ljetnom kinu u Centru 'Safet Zajko'
Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu “Novi Grad” od 18.00 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u Ljetnom kinu “Novi Grad” u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”

 

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor Sarajevo Film Festivala (SFF) Mirsad Purivatra danas su potpisali Sporazum o saradnji na realizaciji projekta 23. Sarajevo Film Festivala (SFF) na području te općine.

 

Sporazumom je predviđeno da programske aktivnosti 23. SFF-a na području Općine Novi Grad Sarajevo uključuju dnevne i večernje termine projekcija.

 

Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazivane u Kinu “Novi Grad” od 18.00 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u Ljetnom kinu “Novi Grad” u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”. 

 

Na pozornici Ljetnog kina “Novi Grad” bit će prikazane projekcije iz programa Ljetnog kina “Metalac” i redovnog programa Festivala, a sve projekcije će počinjati od 21.00 sat.

 

Program 23. SFF-a u Novom Gradu počinje u subotu, 12. augusta.

 

Načelnik Efendić je kazao da će današnjim sporazumom građanima biti lakše i jednostavnije doći do ulaznica ali i lokacija gdje se projekcije dešavaju.

 

- Za naše građane važno je da znaju da će svi, koji dođu na blagajnu Kina “Novi Grad” sat vremena prije početka projekcije, dobiti gratis karte osigurane od Općine Novi Grad Sarajevo, a u skladu s kapacitetima kina - kazao je Efendić.

 

Direktor SFF-a Purivatra je istakao da saradnja s Općinom Novi Grad postoji već nekoliko godina, a današnjim sporazumom je unaprijeđena povećanjem broja lokacija za projekciju filmova.

 

- Centar Safet Zajko je zaista jedinstven ambijent i siguran sam da će projekcije ovdje biti jako uspješne – istakao je Purivatra, te pozvao građane da dođu i pogledaju filmove i priče iz cijelog svijeta, saopćeno je iz Press službe Općine.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook