Bijela kuća ima 'potencijalni dokaz'

Asad priprema novi napad hemijskim oružjem: 'Platit ćete visoku cijenu'

Front27.06.17, 09:29h

Asad priprema novi napad hemijskim oružjem: 'Platit ćete visoku cijenu'
Bijela kuća nije ponudila nikakve detalje o tome šta ju je nagnalo da izda takvo upozorenje

 

Bijela kuća uputila je oštro upozorenje sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu u ponedjeljak navečer, tvrdeći kako posjeduje "potencijalni dokaz" da se sirijska vojska priprema za još jedan napad hemijskim oružjem.

 

U izjavi za javnost objavljenoj bez dokaza ili dodatnih pojašnjenja koji bi je podržali, portparol Bijele kuće Sean Spicer navodi da su SAD "identifikovale potencijalne pripreme za još jedan napad hemijskim oružjem Assadovog režima koji bi vjerovatno rezultirao masovnim ubistvima civila, među kojima i nevine djece".

 

Navodi da su aktivnosti slične pripremama poduzetim prije napada u aprilu u kome su ubijeni deseci muškaraca, žena i djece te upozorio da "ukoliko Assad izvede novi napad s masovnim brojem ubijenih korištenjem hemijskog oružja, on i njegova vojska će platiti visoku cijenu".

 

Bijela kuća nije ponudila nikakve detalje o tome šta ju je nagnalo da izda takvo upozorenje, a glasnogovornica Sarah Sanders nije imala nikakvih dodatnih informacija u ponedjeljak navečer, prenosi AP.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook