UZNEMIRUJUĆI VIDEO/ U zgradu ušli obučeni kao žene

Teroristi nosili kamere i snimali masakr: ISIL objavio stravični snimak smaknuća u Parlamentu Irana

Hronika08.06.17, 08:15h

Teroristi nosili kamere i snimali masakr: ISIL objavio stravični snimak smaknuća u Parlamentu Irana
Islamska država je na internetu objavila uznemirujući snimak napada na Parlament Irana, u kome se vidi kako teroristi upadaju u zgradu i pucaju po ljudima

 

Na internetu su se pojavili uznemirujući snimci terorističkog napada u Teheranu u kojem je smrtno stradalo 12 ljudi, a još 42 ranjeno. Napadači su se dogodili u Parlamentu Irana i mauzoleju imama Homeinija, odgovornost je preuzela teroristička organizacija Islamska država.

 

Napad na Parlament se dogodio kada su naoružani džihadisti, obučeni kao žene, upali u zgradu i počeli da pucaju po ljudima.  

 

Kako je javila televizija IRIB, četiri napadača su ubijena.

 

Islamska država je na internetu objavila uznemirujući snimak napada na Parlament Irana, u kome se vidi kako teroristi upadaju u zgradu i pucaju po ljudima. Ranije je na društvenim mrežama objavljen drugi snimak, ali napravljen ispred zgrade Parlamenta. Drugi napad dogodio se na Mauzolej imama Homeinija, kada je džihadista aktivirao samoubilački pojas. Video tog napada objavila je televizija "RT".

 

 

Iran je ranije saopštio da je u terorističke napade u Teheranu umiješana Saudijska Arabija.

 

Hamneji: Napadi bili samo vatromet

 

Vrhovni iranski vođa Ajatolah Ali Hamneji izjavio je da su napadi izvedeni u Teheranu bili samo vatromet, koji neće imati efekat na narod Irana. "Iranska nacija ide naprijed i ovaj vatromet koji se dogodio neće ni najmanje uticati na volju naroda", rekao je Hamneji.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook