OMER ČEVRA/ FACEBOOK KOMENTAR

Semir Efendić umislio da je na čelu Ideološke komisije KPJ-u pa određuje ko je Bošnjak, a ko ne!


11.04.17, 09:48h

 

Nakon što je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić na svom FB profilu objavio komentar u kome je, između ostalog, komentarisao pojedine bošnjačke političare, a među njima i lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića, bivši portparol SBB-a. danas savjetnik dopremijera Federacije BiH, Omer Čevra uputio je Facebook odgovor... 


Nervozni Facebook komentar nepotističkog, ali i prema posljednjem izvještaju državnih revizora, koruptivnog, pa samim tim vjerovatno i kriminalnog načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, pokazatelj je ozbiljne zabrinutosti malezijskog đaka o vlastitoj političkoj i pravosudnoj budućnosti. Osokoljeni Semir u njemu papagajski ponavlja stare istrošene ublehe i sudskim presudama odbačene lažne demagogije SDA-ovog propagandno–obavještajnog gurua Fikreta Muslimovića o tome kako su “izdajnici naroda, špijuni, srpski igrači”, te prirodno “neprijatelji Bošnjaka”, tobože uvijek sve one osobe koje se usude da upiru prstom u potencijalni kriminal i korupciju bilo kojeg zvaničnika SDA.


Reakcija “patriote” Efendića inače je uslijedila nakon što je nekoliko portala objavilo informaciju o rezultatima izvještaja Ureda za reviziju institucija FBiH u kojem su navedene ozbiljne zamjerke na rad načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića. Ured je izdao mišljenje sa rezervom, što praktično znači da izvještaji i prikazano finansijsko stanje, te poslovni procesi u Općini Novi Grad nisu usklađeni sa zakonom i nisu prikazani u cijelosti i realno.


Dakle, da pojednostavimo-koruptivni su ili kriminalni!


Ne treba isključiti mogućnost da Efendićev bezobrazluk na Facebooku možda i nije produkt njegove pameti, obzirom da iza mladog malezijskog studenta već duže vrijeme stoji najjači tajkunski i financijski lobi u BiH, a kojeg predstavljaju kontroverzni likovi koji su najdirektnije bili u vezi sa donacijama i strukturama sa Bliskog Istoka za vrijeme rata, a koji eto danas, slučajno ili ne, imaju najveće i najskuplje tržne centre, hotele, vlastite banke, nekretnine, kao i privatna elitna naselja u okolici Sarajeva.


Ne godi Efendiću, a ni njegovim mogućim nalogdavcima činjenica da se u pravosudnim institucijama ove države dešavaju ozbiljni procesi demokratizacije i depolitizacije, pa je njihova nervoza i uplašenost logična i prirodna.


Ponesen na krilima BBI klana kao i mentora sa američke crne liste, Semir Efendić je izgleda umislio da je on na čelu Ideološke komisije Komunističke partije Jugoslavije, a ne na čelu jedne bh. općine, pa je sebi uzeo za pravo da određuje ko može biti Bošnjak a ko ne! Jer, samo kao takav može se usuditi da poruči predsjedniku SBB-a koji je na proteklim izborima dobio preko 200 hiljada bošnjačkih glasova, odnosno 20-tak hiljada glasova manje od Izetbegovića, kako “on zapravo i nije Bošnjak”!


Efendić je dakle, u maniru običnog šoviniste, sada krenuo i da izdaje certifikate o tome ko jeste, a ko nije Bošnjak! Za njega su izgleda pravi Bošnjaci samo oni koji pripadaju tzv. begovskoj liniji, dok ostali građani mogu biti samo kmetovi tih "autohtonih" Bošnjaka, vladara iz Bristola ili BBI Centra.


Također, želim ga ovim putem podsjetiti da je Radončić 2010. i 2014. godine bio apsolutni pobjednik za bošnjačkog člana Predsjedništva u Općini Novi Grad, kao i svakoj drugoj općini u Kantonu Sarajevo, a kako stvari stoje, što je zabrinutom Efendiću i njegovom “Poljine Hills” lobiju jasno, isto će i biti 2018. godine. Svima je više jasno da je pljačka izbora, jedini stvarni alat u rukama diktatora i feudalaca, tako da ne treba sumnjati da će mladi načelnik "dat sve od sebe da 2018. zaustavi Radončića", kako navodi u svom facebook komentaru.


I tako to bude u zemlji čudesa. Oni koji su izgubili Srebrenicu izvještavaju građane o tome ko su navodno srpski igrači. Oni koji su građane ove zemlje jasno i svjesno slagali i prevarili u vezi podnošenjem apelacije za reviziju presude iz 2007. godine po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, danas određuju ko su pravi Bošnjaci a ko su valjda neispravni. Oni čija je vladavina izolirala naš narod od regiona i Evrope, te koji su od BiH napravili najsiromašniju evropsku zemlju, nastavit će i dalje besramno preko raznih Efendića, kada im god zatreba unutrašnji neprijatelj, zbog vlastitog straha od pravosudnih organa, vikati da su ovi ili oni bošnjački izdajnici.


I da paradoks bude još veći, ti isti nam na kraju preko mladog načelnika poručuju:


“Ništa im ne vjerujte! Ni Radončiću, ni Šimiću, ni Latiću, ni Kantonalnom tužilaštvu, ni državnim revizorima, ni medijima u Sarajevu”.


Oni nam otvoreno poručuju da ne vjerujemo svojim očima.


Pitam se ponekad, zar vas nimalo nije strah dragog Allaha?

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.
Molimo čitaoce da se u svojim komentarima suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. DEPO Portal zadržava pravo da takve i slične komentare ukloni bez najave i objašnjenja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

*******************************************

Ne propustite bonus video na DEPO TV!

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook