NAČELNIK OPĆINE NOVI GRAD O SDA I DRUGIM TEMAMA

Semir Efendić otvoreno: Govorio sam Bakiru Izetbegoviću da Zukića treba skloniti, previše mu se dozvolilo!

Front10.04.17, 21:44h

Semir Efendić otvoreno: Govorio sam Bakiru Izetbegoviću da Zukića treba skloniti, previše mu se dozvolilo!
Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić na svom Facebook profilu objavio je tekst u kome se dotakao rada Tužilaštva Kantona Sarajevo i slučaja Dženana Memića, situacije u SDA, podijeljenih mišljenja i hapšenja Amira Zukića, a osvrnuo se i na političke konkurente


Govoreći o generalnom sekretaru SDA Amiru Zukiću, koji je trenutno u pritvoru u Zenici, Efendić je napisao:


"Reći će da ja branim Amira Zukića, ali ja sam, znajući o kakvom se čovjeku radi, još i prije izbora 2014. godine lično od predsjednika Bakira Izetbegovića tražio da taj više ne bude sekretar SDA. Ponovio sam to javno nakon kongresa 2015. na svom Facebook profilu. Predugo se njemu dozvolilo da radi to što je radio, a to mu je prije svega dozvolila SDA, pa onda i Tužilaštvo koje je savršeno dobro znalo kakvim se poslovima bavi. Isto tako, dozvolili su i Esedu Radeljašu i Damiru Hadžiću da 5 - 6 godina nakon saznanja o njihovim mutnim radnjama u općini Novi Grad nastave obavljati najvažnije poslove u državi i Kantonu Sarajevo gdje su imali pristup ogromnim budžetima".


Komentarišući rad Tužilaštva Kantona Sarajevo, Efendić smatra:


"Tužilaštvo u Sarajevu nije u stanju riješiti ubistva Dženana Memića nego izluđuje porodicu ovog momka filmskim namještaljakama krivaca koji će vjerovatno za novac odležati kaznu. U našoj općini prije dvje godine usred dana nasred ulice ubijen je Adnan Salčin, ali pošto je njegov otac rahmetli Ramiz Salčin, pa nije mogao kao Dženanov otac Muriz organizovati proteste, Kantonalno tužilaštvo nije učinilo ništa da ovaj slučaj riješi, kao ni mnoge druge zbog kojih je život stanovnika Sarajeva otežan. Ali, zato imamo redovne predstave ovog tužilaštva kada je u pitanju “kriminal” bošnjačkih zvaničnika. Ove predstave dio su predizborne kampanje za 2018. godinu i neko je smislio kako će na taj način odrediti pobjednika".  


Osvrćući se na nedavno gostovanje Fahrudina Radončića u emisiji Pošteno na FTV-u, načelnik Općine Novi Grad iznio je sljedeću konstataciju:


"Radončić osjeća da bi u njegovoj namjeri da postane bošnjački član Predsjedništva BiH ja mogao biti smetnja. I u pravu je. Iako se ja nemam namjeru kandidovati za tu poziciju, učiniću sve da ni on ne bude taj. Jednostavno, ne može bošnjački član Predsjedništva biti srpski špijun i ko zna čiji još, te čovjek koji etnički uopće nije Bošnjak. Namjerno nisam htio reagovati na to Radončićevo spominjenje moga imena iako sam znao šta njega brine. Čekao sam da vidim slijedeći korak i to se desilo brzo preko njegove špijunske bratije Šimića, Latića i ostalih. Neka oni te svoje igranke prave negdje drugo, ali u Novom Gradu sigurno neće", poručio je Semir Efendić na svom FB profilu

 

Jedno je sigurno - Radončić neće ostatati dužan na optužbe koje je iznio Efendić, ali bit će zanimljivo pratiti hoće li i kako Izetbegović reagirati na priču o "Zukiću kojem se previše dozvolilo da radi to što je radio".

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook