NAČELNIK OPŠTINE ILIDŽA PREDLOŽIO

Senaid Memić ima rješenje: Da se ja išta pitam, angažovao bih lovce i pobio sve pse koji slobodno hodaju!

Hronika03.04.17, 17:40h

Senaid Memić ima rješenje: Da se ja išta pitam, angažovao bih lovce i pobio sve pse koji slobodno hodaju!
- Što se tiče pasa, zna se čiji su oni problem. To sam već jednom rekao, da se ja išta pitam, angažovao bih lovce, svakom platio po 50 KM za rep, i pobio sve pse koji slobodno hodaju ulicama. Tako se radi u normalnim državama!, pojasnio je načelnik Opštine Ilidža Senaid Memić

 

 

Nakon što su predstavnici opozicije u Općinskom vijeću Ilidža javno iznijeli niz prigovora na rad načelnika Senaida Memića, optuživši ga da sprovodi samovolju u ovoj općini, zaobilazi procedure pri donošenju odluka te sprovodi bespravnu gradnju, načelnik se na posljednjoj sjednici OV Ilidža osvrnuo na nekoliko pitanja.


Osvrnuvši se na bespravnu gradnju, Memić je negirao sve optužbe na svoj račun, ustvrdiviši:


- Pozivam sve policije da podnesu tužbe protiv mene, pa da onda vidimo ko je kriv?! Kriv je sistem koji ljudima koji imaju vlastitu imovinu nije dozvolio da prave kuće sa dozvolom, nego to rade bez dozvole!


Načelnik se dotakao i naknada za porodilje te otvorio mogućnost njihovog povećanja, a onda zaključio:


- Neka vam rađanje djece bude sport... Pa da, i to je sport. Krenemo tako, pa ćemo popraviti zdravstveno stanje sportom, a popravićemo i brojno stanje rađanjem. Tako da to nije problem!


U svom izlaganju Memić je pojasnio i kako bi riješio problem pasa lutalica, sa kojima muku muči i ova sarajevska opština:


- Što se tiče pasa, zna se čiji su oni problem. To sam već jednom rekao, da se ja išta pitam, angažovao bih lovce, svakom platio po 50 KM za rep, i pobio sve pse koji slobodno hodaju ulicama. Tako se radi u normalnim državama! A svako neka čipuje svoga psa i neka odgovara za njega, a ne da mi primamo u ovoj godini više od 25 prijava zato što je nekoga ujeo pas. Hoćemo li mi početi prijavljivati ljude što ne nose štap u rukama, kad već ima pasa, barem ponesi nešto čime ćeš se odbraniti ili što nam se na čitavom području Ilidže djeca prate u školu?!, poručio je Memić.

 

U priloženom videu možete poslušati izlaganje načelnika Općine Ilidža, koje počinje nakon 33. minute...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

************************************

Ne propusti bonus video na DEPO TV!

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook