TRI RAZLIČITA OBJAŠNJENJA

Potvrđeno iz Haga: Stigla pisma članova Predsjedništva BiH, čeka se odluka o reviziji

Front05.03.17, 11:39h

Potvrđeno iz Haga: Stigla pisma članova Predsjedništva BiH, čeka se odluka o reviziji
U pitanju je potvrda Suda da je ova institucija zaprimila odgovore iz ureda članova Predsjedništva upućena na pismo koje je Međunarodni sud pravde uputio u Sarajevo potkraj prošlog tjedna


 


Veleposlanstvo BiH u Kraljevini Nizozemskoj zaprimilo je novo pismo Međunarodnog suda pravde za članove Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, doznaje Večernji list.

 

U pitanju je potvrda Suda da je ova institucija zaprimila odgovore iz ureda članova Predsjedništva upućena na pismo koje je Međunarodni sud pravde uputio u Sarajevo potkraj prošlog tjedna.


U prvom pismu iz Međunarodnog suda pravde upućenom trojici članova Predsjedništva BiH tražilo se objašnjenje od sve trojice vezano uz legitimaciju Sakiba Softića kao agenta BiH pred tim Sudom, a u vezi s podnošenjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid donesene 2007. godine.


U pismu Međunarodnog suda pravde navodi se da su ovom Sudu u vezi s osporavanjem legitimiteta pisali predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i to 13. srpnja 2016., te ministar vanjskih poslova Igor Crnadak 3. veljače 2017. godine.


Registrar Međunarodnog suda pravde u Hagu Philippe Couvreur, koji je potpisao to prvo pismo, obavještava članove Predsjedništva da je zahtjev za reviziju presude primljen na registru Suda.

 

Međutim, kako se navodi, na registru su zaprimljena i dva spomenuta pisma Ivanića i Crnatka.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook