Oglasili se saopćenjem

Tužilaštvo BiH: Odlučno radimo na rasvjetljavanju nezakonitosti koje su počinili naši uposlenici

Hronika03.03.17, 15:05h

Tužilaštvo BiH: Odlučno radimo na rasvjetljavanju nezakonitosti koje su počinili naši uposlenici
Tužiteljstvo BiH smatra ''potpuno neprimjerenim medijske istupe pojedinaca, koji ne raspolažu informacijama o pojedinim predmetima niti znaju stanje u tužiteljstvu, da paušalnim i neutemeljenim ocjenama, kritiziraju instituciju na temelju postupaka koji se vode protiv nekoliko pojedinaca''

 

Vršiteljica dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zajedno sa suradnicima, poduzela je niz mjera i aktivnosti s ciljem zaštite vladavine prava, jačanja povjerenja građana, te očuvanja stabilnosti i digniteta institucije Tužiteljstva BiH.

 

- U Tužiteljstvu BiH u toku je odlučno i beskompromisno rasvjetljavanja svih eventualnih nezakonitosti koje su počinili pojedini uposlenici tužiteljstva, što pokazuje opredjeljenost naše instutucije za vladavinu prava - saopćeno je iz ove institucije.

 

Istovremeno, Tužiteljstvo BiH smatra "potpuno neprimjerenim medijske istupe pojedinaca, koji ne raspolažu informacijama o pojedinim predmetima niti znaju stanje u tužiteljstvu, da paušalnim i neutemeljenim ocjenama, kritiziraju instituciju na temelju postupaka koji se vode protiv nekoliko pojedinaca".

 

- Tužiteljstvo BiH je stabilna institucija koju čini više od 240 uposlenika, među kojima 59 tužitelja sa v.d. glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić na čelu i ima kapacitet da se suprotstavi svim nezakonitostima, pa tako i onim u vlastitim redovima, što dokazuje našu posvećenost vladavini prava a u čemu nam potporu daje Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće BiH - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook