U JEDNOM DANU 206 KONTROLA

Porezna uprava FBiH u akciji: Otkriveno 65 neprijavljenih radnika, zapečaćena 34 objekta...

Hronika03.03.17, 11:00h

Porezna uprava FBiH u akciji: Otkriveno 65 neprijavljenih radnika, zapečaćena 34 objekta...
Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja - zapečaćna su 34 objekta i izdato je 127 prekršajnih naloga, s izrečenim novčanim kaznama od 298.650 KM

 

 

Porezna uprava Federacije BiH u četvrtak  je izvršila 206 inspekcijskih nadzora poreznih obveznika koji obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, u kojima je otkriveno 65 neprijavljenih radnika.

 

Također, otkriveno je 15 objekata u kojim je obavljana djelatnost bez odobrenja nadležnog organa, 55 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i 12 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti - zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja - zapečaćna su 34 objekta i izdato je 127 prekršajnih naloga, s izrečenim novčanim kaznama od 298.650 KM.

 

Porezna uprava Federacije BiH će i tokom 2017. nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije te poziva porezne obveznike da poštuju zakone, kako se ne bi izlagali sankcijama i dodatnim troškovima, saopćeno je iz te institucije. 

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook