tema u fokusu

Sadržaj koji se čekao: Izetbegović otkrio šta piše u pismu pristiglom iz Haga

Front27.02.17, 18:02h

Sadržaj koji se čekao: Izetbegović otkrio šta piše u pismu pristiglom iz Haga
Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda je u poslijepodnevnim satima primio pismo

 

Međunarodni sud pravde U Haagu uputio je na tri odvojene adrese trojice članova Predsjedništva BiH pismo koje izaziva dosta pažnje ovdašnje javnosti.

 

Jedna od informacija je da Tribunal zahtijeva očitovanje članova Predsjedništva BiH, Mladena Ivanića, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića o aplikaciji za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

 

Član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda je u poslijepodnevnim satima primio pismo, a u komentaru za Slobodnu Bosnu otkrio je njegov sadržaj. U međuvremenu, sadržaj pisma potvrđen je za N1 iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, Bakira Izetbegovića. 

 

"Upravo sam pročitao to pismo. U pismu se traži pojašnjenje vezano za legitimaciju agenta Softića prema Odluci Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine. Razlog zbog kojeg se traži pojašenjenje je to što su zabunu stvorila privatna pisma g. Mladena Ivanića i g. Igora Crnatka, koja su oni uputili Sudu 13. jula 2016. i 3. februara 2017. godine, a u kojima pokušavaju osporiti legitimaciju agenta Softića.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook