VIDEO/ POTPUNA BLOKADA SAOBRAĆAJA

Dramatične scene sa autoputa: Snimljen trenutak kada voda probija barikade i preliva cestu Kakanj - Zenica

Hronika25.02.17, 14:00h

Dramatične scene sa autoputa: Snimljen trenutak kada voda probija barikade i preliva cestu Kakanj - Zenica
Obaviješteni su i predstavnici Javnog preduzeća Autoceste radi mjera koje bi spriječile ugrožavanje učesnika u saobraćaju

 

U mjestu Tičići, na regionalnoj saobraćajnici Kakanj - Zenica, prelila se voda. Policija je osigurala saobraćajnice, kako autoput Koridora 5-C tako i regionalni put Kakanj-Zenica, kako bi u slučaju ugroženosti ovih dionica, saobraćaj bio obustavljen da ne bi došlo do ugrožavanja ljudskih života, saopćio je Operativni centar Federalne uprave Civilne zaštite.

 

 

Obaviješteni su i predstavnici Javnog preduzeća Autoceste radi mjera koje bi spriječile ugrožavanje učesnika u saobraćaju.

 

Saobraćaj na autoputu Koridora 5-C od Kaknja prema Zenici obustavljen je u oba smjera, kao i na regionalnoj cesti Kakanj - Zenica, na lokaciji Tičići.
.

 

Štab Rudnika mrkog uglja Kakanj za spasavanje je u stalnom zasjedanju da ne bi došlo do ugrožavanja stanovništva i stambenih objekata lociranih u blizini klizišta i akumulacije nizvodno na rijeci Ribnici. 

 

Do prelijevanja vode na saobraćajnicu u mjestu Tičići došlo je zbog toga što su padavine protekle noći natopile klizište rudničke jalovine na površinskom kopu Vrtlište kakanjskog rudnika i povećale nivo akumulacije vještačkog jezera na Ribnici. 

 

Usljed toga je voda prodrla u tunel koji je u izgradnji za protok Ribnice i na izlazu iz tunela se prelila preko regionalne saobraćajnice.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook