Nakon pisanja medija

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i uposlenici za javnost: Izloženi smo strašnom pritisku, potreban nam je mir...

Hronika16.01.17, 16:54h

Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović i uposlenici za javnost: Izloženi smo strašnom pritisku, potreban nam je mir...
- Ovakvo stanje ugrožava i naše bolesnike jer su nam za rad potrebni mir i psihička stabilnost. Svoja prava i zaštitu KCUS će pokrenuti u ovlaštenim institucijama - navode iz KCUS-a, a u povodu pisanja pojedinih medija o radu KCUS-a

 

Klinički centar Univerziteta Sarajevo (KCUS) saopćio je danas da su ljekari i uposlenici te medicinske ustanove izloženi strahovitom pritisku i mobingu.

 

- Ovakvo stanje ugrožava i naše bolesnike jer su nam za rad potrebni mir i psihička stabilnost. Svoja prava i zaštitu KCUS će pokrenuti u ovlaštenim institucijama - navode iz KCUS-a, a u povodu pisanja pojedinih medija o radu KCUS-a.

 

Saopćenje za javnost potpisuje generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, direktor hirurških disciplina Dželaludin Junuzović, direktorica dijagnostičkih disciplina Sandra Vegar - Zubović, v.d. direktora disciplina za zdravlje djeteta Edo Hasanbegović, direktorica discipline za nauku i nastavu Enra Mehmedika - Suljić, direktorica neuropsihijatrijske discipline Alma Džubur Kulenović, v.d. direktorica discipline za ginekologiju i porodiljstvo Fatima Gavrankapetanović - Smailbegović, direktorica internističke discipline Nermina Bešlić i v.d. direktorica stručne nemedicinske discipline Amra Karić.

 

(FENA/mr)