Ovi praznični dani su kao stvoreni za pripravu maštovitih delicija.
SIgurno ste već ispekli neke kolače, ali nemojte zanemariti ni palačinke. Klub ljubitelja palačinaka vam donosi idealne palačinke za dane darivanja.
Sastojci:
Brašno Zlatni puder 250g
Stampi krem 300g
Mlijeko 2dl
Jaja 2kom
Šećer sitni 1 kašika
Kakao prah 2 kašike
Maslinovo ulje 1 dl
Kokosovo brašno 100g
Mljeveni keks 50g
Šipak za čaj 20g
Šećerne pahuljice 10g
Priprema:
U dublju posudu umutiti jaja, dodati mlijeko, maslinovo ulje i sitni šećer. Od šipka napravti čaj od ½ lit, ohladiti pa dodati u masu, zatim u masu dodavati brašno i mutiti da se sastojci sjedine. Po potrebi dodati vode dok se ne dobije željena gustoća mase za palačinke.
Dobijenu masu procijediti u dvije manje posude. U jednu posudu dodati kako prah pa dobro izmiješti. Od dobijene tamne i bijele mase ispeći palačinke. Bijele palačinke puniti sa kokosovim brašnom i Stampi kremom, zamotati i servirati na tanjir, tamni palačinak namazati sa Stampi kremom, posuti mljevenim keksom i zamotati, servirati preko tamnog palačinka.
Po želji dekorisati sa šećernim pahuljama.
Prijatno!
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook