Akcija za pomoć teško pretučenom mladiću iz Teslića

Humanitarna svirka u klubu Underground: Sarajevski bendovi skupljaju novac za oporavak Bogdana Rakića

DEPO CLUBBING23.11.16, 14:30h

Humanitarna svirka u klubu Underground: Sarajevski bendovi skupljaju novac za oporavak Bogdana Rakića
U četvrtak, 8. decembra u klubu Underground s početkom u 20 sati u Sarajevu će biti održana humanitarna svirka za teško povrijeđenog srednjoškolca Bogdana Rakića iz Teslića.

 

Podsjećamo, 18-godišnjeg Bogdana su početkom novembra u Tesliću brutalno pretukla i mučila dvojica sugrađana, te mu odsjekli kosu i bradu, a potom ga zavezanog za auto vukli po ulici. Ovaj događaj u Tesliću šokirao je širu javnost u BiH, posebno jer je jasno da je Bogdan Rakić žrtva zločina iz mržnje te da je trenutno prikovan za krevet zbog muzike koju je slušao i načina na koji se oblačio.


Nakon što se vijest o napadu na Bogdana proširila u medijima i na društvenim mrežama, nekoliko sarajevskih bendova i ljubitelja alternativne muzike odlučilo se na akciju prikupljanja novca za njegov oporavak.


Također treba napomenuti da ova svirka, uz humanitarni karakter, ima i simbolični značaj te da je ovo poruka da ljudi poput Bogdana nisu sami i da odabir muzike koju neko sluša nikad ne bi smio rezultirati bilo kakvom vrstom napada.

 

bogdan-rakic-nakon-napada


Humanitarni koncert za Bogdana Rakića, u organizaciji Comrade Bookinga, biće održan 8. decembra u sarajevskom klubu Underground s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti metal/HC/punk bendovi Agelast, Uncle Sam Decided, S.P.U.K. i Sold Out, te hip-hop DJ-evi b1mba & Lilsky.

 

Više informacija možete saznati i na na službenom Facebook eventu.


Cijena karte iznosi 5 (pet) KM, a u kutiju za donacije svi gosti su dobrodošli ostaviti i više. Oganizator koncerta je istakao da će svi prihodi od svirke ići direktno u ruke Bogdanove porodice, te da će kutiju za donacije također lično nadgledati osoba bliska mladiću.


Majka Bogdana Rakića organizatoru je rekla da se mladić sporo oporavlja te da još nije otvorio oči nakon brutalnog napada, te da se još uvijek ne zna koliko će novca trebati niti kakvo će liječenje Bogdanu biti potrebno. 


Organizator i bendovi su stoga pozvali sve zainteresovane da se u što većem broju odazovu akciji i daju svoj doprinos u oporavku ovog mladića.

 

(DEPO/BLIN/em)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook