Odavno poznati policiji

Ko su Armin Jašarević i Branko Jurić iz Teslića koji su pretukli Bogdana Rakića?

Hronika15.11.16, 12:18h

Ko su Armin Jašarević i Branko Jurić iz Teslića koji su pretukli Bogdana Rakića?
Jašarević i Jurić su uhapšeni juče popodne zbog nanošenja teških povreda i zlostavljanja Bogdana Rakića

 

Armin Jašarević (23) i Branko Jurić (22) iz Teslića koji su se konačno našli iza rešetaka zbog brutalnog premlaćivanja Bogdana Rakića (18), odavno su poznati policiji kao nasilnici i dileri narkotika.

 

Kako saznaje SrpskaCafe, oni su se dobro poznavali. U poslednjih šest mjeseci, Jašarević i Jurić su privođeni zbog toga što su se bavili proizvodnjom i prometom narkotika, kao i omogućavanja drugima da uživaju droge. Protiv njih je zbog ovih djela ponesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju.

 

Njih dvojica su ranije ove godine provalili su kuću jednog Teslićanina odakle su ukrali četiri lovačke puške i druge predmete vrijedne oko 7 000 maraka. Zbog ovoga su hapšeni i prtiv njih je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Doboju.

 

– U pitanju je jedan Teslićanin koji živi i radi u inostranstvu. Njih dvojica su cijeli dan pili u kafani, a taj gastarbajter je svima plaćao pića. Kada je, prilično pijan napustio lokal, Jurić ga je pratio i napao ga kako bi ga opljačkao.Takođe, Jurić je krajem avgusta napao jednog građanina Teslića, pretukao ga i ukrao mu novčanik u kojem je bilo 1 800 maraka.

 

Podsjetimo, Jašarević i Jurić su uhapšeni juče  popodne zbog nanošenja teških povreda i zlostavljanja Bogdana Rakića.

 

Oni su Rakića napali i brutalno ga pretukli, a potom su mu ošišali dugu kosu i bradu, nakon čega su ga najvjerovatnije zavezali za automobil i vukli po asflatu. U divljačkom napadu Bogdan je zadobio teške povrede glave zbog čega je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpke gdje je danima bio u komi iz koje se tek probudio.

 

Policija Rakića još uvijek ne može da sasluša zato što zbog težine povreda ne može da da izjavu.

 

– Policija je došla do saznanja da je korišten “fijat” koji je vlasništvo firme sa područja FBiH. Prekjuče je pretreseno to vozilo i u njemu su pronađeni i izuzeti materijalni dokazi koji mogu koristiti u daljem toku krivičnog postupka – naveli su u policiji.

 

Nakon kriminalističke obrade, oba nasilnika će biti predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook